Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Cluj se va deschide singurul abator de iepuri din România

Autor: Meat MIlkmarți, 29 aprilie, 2014

Un antreprenor bucureștean va inaugura, luna viitoare, în apropiere de Cluj-Napoca, un abator pentru sacrificarea iepurilor, unde vor lucra 20 de angajați.

Abatorul de iepuri va fi singurul din România, animalele fiind sacrificate în prezent în gospodării, în cazul celor pentru consum propriu, sau în abatoarele din alte țări UE, în cazul celor exportați.

„Suntem în faza finală, pe ultima sută de metri. În luna mai vom deschide un abator de iepuri lângă Cluj, deocamdată singurul din ţară. Abatorul urmează să fie inaugurat în luna mai. Capacitatea de sacrificare şi prelucrare a unităţii va fi de 800-1.000 de capete pe zi. Ca încadrare, pentru început va fi o unitate de dimensiuni mici, dar avem în vedere să ne extindem”, a declarat, în exclusivitate antreprenorul Cornel Maghiaru, pentru agrointel.ro. 

Iepurii care vor fi sacrificați la viitorul abator vor proveni de la micii crescători din ţară, dar și de la fermele din țările vecine, precum Ungaria sau Republica Moldova.

Potrivit lui Cornel Maghiaru, în România sunt doar trei crescători de iepuri cu ferme mai mari,  restul fiind mici crescători.

Iepurii de la ferma tradiţională se vând în viu cu 17 lei/kg şi cu 30 lei/kg în carcasă, la calitate premium. În supermarket, carcasele de iepuri provenite din import,  din Ungaria şi Cehia, se vând cu 46 lei/kg, calitatea a III-a. Carcasele de calitatea a III a au sub două kilograme, la calitatea a II -a- greutatea este de 2-3 kilograme. Carcasele calitatea premium au peste 3 kg. (Mai multe, pe www. agrointel.ro. )

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...