Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Dublin, a avut loc Convenția EDA 2018

Autor: Nora Marinluni, 19 noiembrie, 2018

În perioada 14-16 noiembrie, la Dublin, a avut loc Convenția anuală a European Dairy Association, la care au participat numeroși reprezentanți ai țărilor și companiilor membre, precum și oficiali ai Uniunii Europene. 

 

Motto-ul acestei ediții a fost „Un viitor verde pentru produsele lactate europene”, care a reflectat perfect obiectivele și ambițiile „lactosferei” europene, în sensul promovării sustenabilității și grijii față de mediu.

 

Referindu-se la eveniment, Președintele EDA, Michel Nalet, a concluzionat: ”Platforma schimbului de idei și dezbaterile aprofundate privind laptele și produsele lactate în Europa și în afara ei s-au desfășurat la un nivel foarte înalt.

 

În perioadele de schimbare profundă a structurii Uniunii noastre, în perioade de instabilitate a comerțului internațional și în momente de fluctuații de prețuri crescute pe piețele noastre, o bază stabilă pentru toți operatorii de lactate este mai importantă ca niciodată. După cum știți, baza stabilă pentru succesul industriei europene a produselor lactate este proiectul european: Conceptul de piață unică, o strategie ambițioasă a comerțului UE și politica noastră agricolă comună”.

 

Managerii companiilor de lactate din întreaga Europă au dezbătut împreună cu comisarul UE Phil Hogan viitorul potențial al industriei, ca motor economic în Europa, lider în angajamentul pentru mediu și campion mondial în domeniul excelenței în lactate și al exporturilor de produse lactate.

 

În cadrul celor trei sesiuni ale Platformei europene pentru produse lactate, s-a decis ce este necesar pentru a asigura „Viitorul verde al produselor lactate europene”, după cum urmează:

 

În urma ședinței executive la care a fost prezent comisarul UE Phil Hogan, s-a detaliat modul de gestionare a mediului și impactul politicilor de mediu asupra sectorului produselor lactate dinEuropa și la nivel mondial. În acest sens, Rezoluția finală este categorică: ”Știm cu toții că edificarea unei fundații mai durabile, în ceea ce privește amprenta noastră ecologică, nu este o alegere, este o necesitate.

 

În a treia sesiune, s-a explorat viitorul potențial al ingredientelor lactate și cadrul viitor al UE privind produsele lactate din Marea Britanie.

 

Convenția a abordat și aspecte critice, cum ar fi volatilitatea mondială a prețurilor la lapte și instrumentele de reducere a riscurilor disponibile în prezent. Având în vedere că comisarul Hogan și mulți directori executivi ai companiilor de lactate au vorbi despre „Viitorul alimentației și al agriculturii”, membri EDA s-au asigurat că vor exploata întregul potențial al celori mai prețioase produse, laptele, lactatele și ingrediente cu valoare adăugată, care reprezintă o zonă bazată pe excelența în domeniul produselor lactate.

 

O intervenție foarte importantă a fost aceea a domnului Ludwig Rupp Președinte ASSIFONTE-Asociația Europeană a Industriei de Brânzeturi Procesate. În alocuțiunea sa, acesta a spus:

 

”În calitate de producători de brânză topită, suntem pe deplin parte din industria vibrantă de produse lactate din UE, având nu doar o excelentă poveste de succes, dar și obținerea recunoașterii oficiale de către Comisia Europeană a Codului bunelor practici de fabricație ASSIFONTE și a orientărilor EDA „Brânza ca materie primă”.

 

De asemenea, suntem, de asemenea, mândri că suntem parte din industria laptelui din UE nu numai din punct de vedere economic, ci și atunci când vine vorba de abordarea generală privind sustenabilitatea produselor lactate. Nu în ultimul rând, suntem foarte mândri că suntem parte din sectorul lactatelor din UE în ceea ce privește nutriția, gustul și plăcerea, pentru care oferim în cea mai convenabilă versiune, ca brânză topită!”

Promovarea produselor alimentare, prin ”INFO DAY BRUXELLES”, pe 30 Ianuarie 2020
Autor: meatmilk  /   joi, 16 ianuarie 2020

La solicitarea Comisiei Europene, APIA aduce la cunoștinţă organizarea la 30 ianuarie 2020 a unei zile de informare privind apelul pentru depunerea propunerilor de programe, destinată potenţialilor beneficiari ai programelor de informare și promovare a produselor agricole, eveniment denumit generic INFO DAY.    Locaţie: Albert...

Agenția infoGORUP și Meat.Milk vă urează Crăciun Fericit și La Mulți Ani, 2020!
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 decembrie 2019

Este vremea marilor Sărbători, este vremea bilanțurilor, este vremea gândurilor de mai bine, în viitor.   Pentru agenția infoGROUP și pentru publicațiile și produsele sale, anul 2019, a fost unul dintre cei mai relevanți, din punct de vedere al activității. Cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale...