Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Fântânele-Sălaj, se produce lapte medicinal!

Autor: luni, 20 octombrie, 2014

Creșterea caprelor alpine franceze este afacerea agricolă care l-a convins pe Viorel Ghiuruțan din județul Sălaj să lase în urmă locul de muncă de la oraș și să se mute la țară.

La aproape 10 ani de când a făcut acest pas, tânărul nu regretă nici un moment decizia de a trăi în mediul rural din roadele fermei sale situată în localitatea Fântânele, comuna Dragu din judeţul Sălaj, foarte aproape de Hida. Mai mult, crescătorul și-a consolidat în ultimii ani reputația de singurul producător de lapte medicinal și are astăzi un efectiv de circa 300 de capre.

Practic, ideea de a se lansa pe această nișă i-a venit de la prințul Charles al Marii Britanii, care mereu laudă pășunile României, pășuni bogate în plante cu proprietăți vindecătoare și cu o floră deosebită, cum nu găsești altundeva în lumea aceasta.

Laptele medicinal produs la ferma lui Viorel Ghiuruțan este obținut exclusiv de la caprele care se hrănesc cu plantele medicinale de pe munte. (Mai multe, pe www.agrointel.ro; Foto: Agerpres)

Atenție, Brazilia și-a crescut spectaculos nivelul exporturilor de carne
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 noiembrie 2019

Exporturile de carne braziliană au înregistrat vânzări record în luna octombrie, fiind determinate de creșterea cererii din China dar și de facilitățile tratatului Mercosur.   Conform datelor de la Secretariatul Comerțului Exterior, lansat de Asociația braziliană a exportatorilor de carne de vită (ABIEC), volumul de carne...

EFSA: Personalul este principalul risc de biosecuritate din sectorul abatorizării păsărilor
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 noiembrie 2019

Potrivit unui anunț făcut în prima săptămână a lunii noiembrie 2019, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) a identificat deficiențele personalului, ca principală sursă de riscuri pentru bunăstarea animalelor în sacrificarea păsărilor de curte.   Într-o revizuire realizată de EFSA, care acoperă...