Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Festivalul cărnii, chinezii au mâncat 10.000 de câini!

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Cel mai celebru festival gastronomic pe baza de carne de caine s-a deschis la Yulin, in ciuda unei petitii semnate de 11 milioane de aparatori ai animalelor. Chinezii invoca o traditie de 500 de ani in apararea acestei salbaticii.

 

Peste zece mii de patrupede au fost ucise in cadrul acestui festival anual, in conditii de o cruzime imbecila, in ciuda unei petitii trimise presedintelui Chinei, Xi Jinping, de catre ONG-ul Humane Society International, cerandu-i sa opreasca ”festivalul”.

 

Mass-media de stat a aparat festivalul de la Yulin, ba chiar a denuntat ”extremismul cultural” al occidentalilor. Imaginea a mii de caini macelariti sau asteptand in custi sa fie pusi in tigaie sau pe gratar o fi imaginea Chinei moderne, cine stie? Fortele de ordine si-au intarit prezenta pentru a impiedica orice confruntare intre macelari si militantii pentru drepturile animalelor.

 

Autoritatile sunt sub presiune pentru ca, in ciuda faptului ca este vorba de o traditie culinara de secole, adeptii carnii de caine pierd teren in fata a  30 de milioane de chinezi iubitori de animale de companie, care denunta sacrificarea a 10 milioane de caini anual pentru a fi mancati, informează cotidianul Național.

Rusia va construi un complex de creștere a porcilor la granița cu China și Coreea de Nord
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

Grupul de Companii Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de carne și agricultori din Rusia, va construi un uriaș centru de producție a cărnii de porc și de pasăre, la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord, în vederea măririi exporturilor în Orientul Îndepărtat, informează Global Meat News.   Potrivit Rusagro,...

Ungurii investesc în producția de lapte din Kazahstan
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Fondul de capital privat din Kazahstan-Ungaria (CCL Kazakhstan ”Silk Road”) a anunțat finanțarea unei ferme de lapte din regiunea Akmola din Kazahstan (ferma de lapte Aina LLP), pentru suma de 10,4 milioane de dolari, prin achiziționarea pachetului majoritar.   Fondul a fost înființat de către KazAgro Holding National Holding...