Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Festivalul cărnii, chinezii au mâncat 10.000 de câini!

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Cel mai celebru festival gastronomic pe baza de carne de caine s-a deschis la Yulin, in ciuda unei petitii semnate de 11 milioane de aparatori ai animalelor. Chinezii invoca o traditie de 500 de ani in apararea acestei salbaticii.

 

Peste zece mii de patrupede au fost ucise in cadrul acestui festival anual, in conditii de o cruzime imbecila, in ciuda unei petitii trimise presedintelui Chinei, Xi Jinping, de catre ONG-ul Humane Society International, cerandu-i sa opreasca ”festivalul”.

 

Mass-media de stat a aparat festivalul de la Yulin, ba chiar a denuntat ”extremismul cultural” al occidentalilor. Imaginea a mii de caini macelariti sau asteptand in custi sa fie pusi in tigaie sau pe gratar o fi imaginea Chinei moderne, cine stie? Fortele de ordine si-au intarit prezenta pentru a impiedica orice confruntare intre macelari si militantii pentru drepturile animalelor.

 

Autoritatile sunt sub presiune pentru ca, in ciuda faptului ca este vorba de o traditie culinara de secole, adeptii carnii de caine pierd teren in fata a  30 de milioane de chinezi iubitori de animale de companie, care denunta sacrificarea a 10 milioane de caini anual pentru a fi mancati, informează cotidianul Național.

A fost încheiat Tratatul de Liber-schimb UE-Japonia
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Uniunea Europeană și Japonia au încheiat Acordul de Liber-schimb. Acordul de parteneriat economic (APE) între UE și Japonia a intrat în vigoare la 1 februarie 2019. Întreprinderile și consumatorii din întreaga Europă și din Japonia pot profita acum de cea mai mare zonă de comerț deschis din lume. În România, 271 de...

Interpack Dusseldorf își extinde operațiunile în Africa
Autor: meatmilk  /   vineri, 14 decembrie 2018

(Comunicat) Interpack-Messe Düsseldorf se extinde în regiunea Orientul Mijlociu (MEA), sub denumirea de "PACprocess MEA", care va avea loc anual la Centrul Internațional de Expoziții din Cairo, începând din decembrie 2019.   Târgul de comerț poate conta pe sprijinul larg numeroși parteneri de afaceri și organizații...