Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Festivalul cărnii, chinezii au mâncat 10.000 de câini!

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Cel mai celebru festival gastronomic pe baza de carne de caine s-a deschis la Yulin, in ciuda unei petitii semnate de 11 milioane de aparatori ai animalelor. Chinezii invoca o traditie de 500 de ani in apararea acestei salbaticii.

 

Peste zece mii de patrupede au fost ucise in cadrul acestui festival anual, in conditii de o cruzime imbecila, in ciuda unei petitii trimise presedintelui Chinei, Xi Jinping, de catre ONG-ul Humane Society International, cerandu-i sa opreasca ”festivalul”.

 

Mass-media de stat a aparat festivalul de la Yulin, ba chiar a denuntat ”extremismul cultural” al occidentalilor. Imaginea a mii de caini macelariti sau asteptand in custi sa fie pusi in tigaie sau pe gratar o fi imaginea Chinei moderne, cine stie? Fortele de ordine si-au intarit prezenta pentru a impiedica orice confruntare intre macelari si militantii pentru drepturile animalelor.

 

Autoritatile sunt sub presiune pentru ca, in ciuda faptului ca este vorba de o traditie culinara de secole, adeptii carnii de caine pierd teren in fata a  30 de milioane de chinezi iubitori de animale de companie, care denunta sacrificarea a 10 milioane de caini anual pentru a fi mancati, informează cotidianul Național.

ANSVSA face demersuri pentru facilitarea exporturilor în China
Autor: meatmilk  /   joi, 7 iunie 2018

(Comunicat) Preşedintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Geronimo Brănescu, participă, alături de o delegație de specialiști din cadrul instituției, la cea de a treia ediție a “Conferinței pentru Controlul Calității, Inspecției și Carantinei”, care se desfășoară în...

Dialog între ANSVSA și oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, s-a întâlnit cu o delegație de oameni de afaceri din Regatul Arabiei Saudite interesați de domeniul agroalimentar.   Această întâlnire are loc la finalul vizitei efectuate de oamenii de afaceri saudiți în țara noastră, cu scopul de a stabili relații comerciale cu...