Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La FRA-ARENA 2016, România a pledat pentru piețe ieftine și predictibile

Autor: Meat MIlkvineri, 19 februarie, 2016

Daniel Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a participat la deschiderea lucrărilor celei de-a şasea conferințe internaționale a industriei de agribusiness și retail – FRA ARENA 2016, care se desfăşoară în perioada 18-19 februarie 2016, la Viena, Austria.

 

Alături de secretarul de stat Botănoiu a fost prezentă Sylvia Gasser-Potts, director responsabil cu investițiile în partea central și sud-est a Europei din Banca de Europeană de Investiții și Dezvoltare Rurală şi de Milos Milovanivic, coordonator proiecte FAO/BERD Serbia.

 

Temele de discuţie au vizat provocările schimbărilor climatice, demografice și geopolitice intersectate cu noile schimbări ale regulilor de funcționare ale Organizației Mondiale a Comerțului, din perspectiva colaborării regionale ale statelor riverane Dunării și din bazinul Mării Negre, precum şi modul de reglementare al conflictelor din cauza presiunilor comerciale impuse de mari importatori (China-Egipt-India).

 

Reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a afirmat că în lume sunt mai puțin de 200 de state, dar care produc zeci de mii de produse la diferite costuri și cu eficiențe diferite, ca atare acesta este un bun exemplu și un argument solid ca piața să fie din ce în ce mai liberă. “Variația foarte mare a prețurilor duce la erodarea încrederii consumatorilor în funcționarea piețelor globale”, a afirmat secretarul de stat Daniel Botănoiu.

 

Propunerile reprezentantului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul evenimentului au fost: să avem piețe ieftine, rapide, cu politici legate de mediu predictibile, cu investiții în creștere, cu respectarea proprietății intelectuale a regulilor competiției și să putem garanta veniturile agricultorilor odată cu recâștigarea încrederii consumatorilor cât și asigurarea unor produse de calitate la prețuri rezonabile.

EuroCommerce: Protecția extinsă a procesatorilor este ilegală
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Directorii generali ai celor mai mari 22 de comercianți cu amănuntul și angrosiști ​​din întreaga Europă au scris președintelui Consiliului Agriculturii al UE, doamna Elisabeth Köstinger, exprimându-și preocuparea intensă cu privire la ideea promovată în prezent de către prelucrătorii alimentari multinaționali, pentru a avea...

Retail-ul european se opune revizuirii politicilor de reciclare
Autor: Nora Marin  /   joi, 20 septembrie 2018

Vorbind în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European, privind raportul de inițiativă al lui Mark Demesmaeker (ECR, BE), privind Strategia europeană pentru materiale plastice într-o economie circulară, directorul general EuroCommerce Christian Verschueren a repetat angajamentul sectorului de retail și angro pentru promovarea...