Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La FRA-ARENA 2016, România a pledat pentru piețe ieftine și predictibile

Autor: Meat MIlkvineri, 19 februarie, 2016

Daniel Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a participat la deschiderea lucrărilor celei de-a şasea conferințe internaționale a industriei de agribusiness și retail – FRA ARENA 2016, care se desfăşoară în perioada 18-19 februarie 2016, la Viena, Austria.

 

Alături de secretarul de stat Botănoiu a fost prezentă Sylvia Gasser-Potts, director responsabil cu investițiile în partea central și sud-est a Europei din Banca de Europeană de Investiții și Dezvoltare Rurală şi de Milos Milovanivic, coordonator proiecte FAO/BERD Serbia.

 

Temele de discuţie au vizat provocările schimbărilor climatice, demografice și geopolitice intersectate cu noile schimbări ale regulilor de funcționare ale Organizației Mondiale a Comerțului, din perspectiva colaborării regionale ale statelor riverane Dunării și din bazinul Mării Negre, precum şi modul de reglementare al conflictelor din cauza presiunilor comerciale impuse de mari importatori (China-Egipt-India).

 

Reprezentantul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a afirmat că în lume sunt mai puțin de 200 de state, dar care produc zeci de mii de produse la diferite costuri și cu eficiențe diferite, ca atare acesta este un bun exemplu și un argument solid ca piața să fie din ce în ce mai liberă. “Variația foarte mare a prețurilor duce la erodarea încrederii consumatorilor în funcționarea piețelor globale”, a afirmat secretarul de stat Daniel Botănoiu.

 

Propunerile reprezentantului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în cadrul evenimentului au fost: să avem piețe ieftine, rapide, cu politici legate de mediu predictibile, cu investiții în creștere, cu respectarea proprietății intelectuale a regulilor competiției și să putem garanta veniturile agricultorilor odată cu recâștigarea încrederii consumatorilor cât și asigurarea unor produse de calitate la prețuri rezonabile.

Raport USDA: Sursele de import cu alimente ale României
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 4 aprilie 2018

Așa cum am făcut în alte rânduri, și de această dată vă prezentăm extrase din rapoartele unor guverne străine care analizează industria alimentară din România, convinși fiind că imaginea pe care o conturează străinii este mai corectă decât cele schițate aici. De această dată, ne oprim la Raportul ”USDA GAIN Report Number...

Consiliul Concurenței investighează piața ouălor
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 martie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a declanșat o investigație pe piaţa producţiei şi comercializării ouălor de consum din România. Autoritatea de concurență suspectează limitarea livrărilor de ouă de consum de către cei mai importanţi furnizori de ouă, cu implicarea asociaţiei din domeniu, cu scopul de a majora artificial...