Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La galati incep controalele pe piata carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari vor incepe controalele in abatoare, carmangerii si targuri, pentru a se asigura ca toata carnea de porc de pe piata este proprie consumului, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Viorel Gheorghita, scrie agroazi.ro.

„Declansam verificarile pe piata carnii de porc. Inspectorii nostri vor controla toate abatoarele, macelariile, carmangeriile, pietele, targurile si toate celelalte unitati care comercializeaza carne de porc. Ei vor verifica daca se indeplinesc toate conditiile legale de comercializare. Nerespectarea acestora se sanctioneaza cu amenzi de pana la 20.000 lei”, a spus Gheorghita.

Directorul DSVSA Galati i-a atentionat pe galateni ca trebuie sa achizitioneze carne de porc numai daca aceasta a fost expertizata sanitar-veterinar si sa o procure numai din unitati autorizate iar pentru cei din mediul rural le-a recomandat ca dupa ce sacrifica porcul sa faca obligatoriu examenul de trichina. ,,Omul poate lua de la porcine, prin consumul carnii, numeroase boli parazitare, precum salmoneloze, leptospiroze, bruceloze si teniaze.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...