Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La galati incep controalele pe piata carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari vor incepe controalele in abatoare, carmangerii si targuri, pentru a se asigura ca toata carnea de porc de pe piata este proprie consumului, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Viorel Gheorghita, scrie agroazi.ro.

„Declansam verificarile pe piata carnii de porc. Inspectorii nostri vor controla toate abatoarele, macelariile, carmangeriile, pietele, targurile si toate celelalte unitati care comercializeaza carne de porc. Ei vor verifica daca se indeplinesc toate conditiile legale de comercializare. Nerespectarea acestora se sanctioneaza cu amenzi de pana la 20.000 lei”, a spus Gheorghita.

Directorul DSVSA Galati i-a atentionat pe galateni ca trebuie sa achizitioneze carne de porc numai daca aceasta a fost expertizata sanitar-veterinar si sa o procure numai din unitati autorizate iar pentru cei din mediul rural le-a recomandat ca dupa ce sacrifica porcul sa faca obligatoriu examenul de trichina. ,,Omul poate lua de la porcine, prin consumul carnii, numeroase boli parazitare, precum salmoneloze, leptospiroze, bruceloze si teniaze.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...