Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La galati incep controalele pe piata carnii de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Inspectorii sanitar-veterinari vor incepe controalele in abatoare, carmangerii si targuri, pentru a se asigura ca toata carnea de porc de pe piata este proprie consumului, a declarat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Galati, Viorel Gheorghita, scrie agroazi.ro.

„Declansam verificarile pe piata carnii de porc. Inspectorii nostri vor controla toate abatoarele, macelariile, carmangeriile, pietele, targurile si toate celelalte unitati care comercializeaza carne de porc. Ei vor verifica daca se indeplinesc toate conditiile legale de comercializare. Nerespectarea acestora se sanctioneaza cu amenzi de pana la 20.000 lei”, a spus Gheorghita.

Directorul DSVSA Galati i-a atentionat pe galateni ca trebuie sa achizitioneze carne de porc numai daca aceasta a fost expertizata sanitar-veterinar si sa o procure numai din unitati autorizate iar pentru cei din mediul rural le-a recomandat ca dupa ce sacrifica porcul sa faca obligatoriu examenul de trichina. ,,Omul poate lua de la porcine, prin consumul carnii, numeroase boli parazitare, precum salmoneloze, leptospiroze, bruceloze si teniaze.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...