Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

La Green Week, Salamul de Sibiu și Telemeaua de Ibănești vor juca rol de vedete

Autor: meatmilkvineri, 20 ianuarie, 2017

Potrivit unui comunicat emis de MADR, în perioada 20 – 29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91- a ediție a expoziției internaționale Green Week, acolo unde Salamul de Sibiu și Telemeaua de Ibănești vor fi vedete.

 

La această ediție, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a închiriat un stand, în cadrul căruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Salam de Sibiu (Indicație Geografică Protejată), Telemea de Ibănești (Denumire de Origine Protejată,) Magiun de prune Topoloveni (Indicație Geografică Protejată).

 

De asemenea, printre produsele româneşti expuse la standul MADR se vor regăsi Caşcavalul de Săveni, brânza de burduf în coajă de brad şi păstrăvul afumat în cobza de brad. Din categoria băuturilor, România va oferi spre degustare Ţuică de Argeş precum şi vin alb şi roşu. Merele de Voineşti vor putea fi, de asemenea, degustate de vizitatori.

 

Conducerea MADR va fi reprezentată în acest an la Green Week la nivel de secretar general adjunct, iar prezența în cadrul standului va fi asigurată de experți din cadrul direcțiilor tehnice ale MADR.

 

De asemenea, în acest an, România va fi reprezentată la expoziția internațională “Săptămâna verde 2017”, prin intermediul Camerei de Comerţ Româno-Germane, de nouă producători, care vor expune miere, produse din carne, produse din lapte, mâncare românească (carne de porc la garniţă, zacuscă etc.), lavandă și produse din lavandă, cât şi obiecte de artizanat realizate de meşteşugari.

 

Conform datelor primite de la organizatori, în anul 2016 la Green Week au participat 65 de state, din care 29 au avut standuri naționale, fiind estimați 380.000 de vizitatorii. Începând cu anul 2003, MADR a participat cu stand propriu, în fiecare an.

Produse din carne de porc Basna, expuse la un târg din Torino
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 28 septembrie 2016

Salonul Internaţional al Gustului, Terra Madre, desfăşurat între 23 şi 26 septembrie, la Torino, a găzduit şi cinci noi produse româneşti slow food. Printre acestea se numără şi produse obţinute din carnea de porc rasa Bazna.   "Cred că este un gust unic al slăninei şi unturii porcului de Bazna cu care ne-am prezentat...

Salamul de Sibiu, vedetă la Bruxelles
Autor: Meat MIlk  /   marți, 19 iulie 2016

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat la Bruxelles, în 15 şi 18 iulie 2016, la sediul Reprezentanței Permanente a României, la două evenimente de promovare a produselor alimentare românești.   Ţara noastră are o tradiție culinară bogată, vinuri de calitate foarte bună și a...