Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La GreenWeek-2014, vor participa 22 de firme din România

Autor: Meat MIlkvineri, 17 ianuarie, 2014

(Agerpres) România este reprezentată în acest an de 22 de firme la Expoziţia Internaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură „Săptămâna Verde”, eveniment care se desfăşoară în perioada 17- 26 ianuarie 2014 la Berlin (Germania).

Expozanţii români vor aduce produse agroalimentare specifice, carne şi produse din carne, miere şi produse apicole, vinuri, brânzeturi, băuturi, miere, dulceţuri, pălincă, conserve de legume şi fructe, magiun şi produse de morărit şi panificaţie. „Prezenţa produselor româneşti la acest târg arată evoluţia sectorului odată cu creşterea competitivităţii acestuia. Ministerul Agriculturii este consecvent în acţiunile şi strategiile validate prin susţinerea acordată şi în acest an firmelor româneşti participante la această expoziţie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu.

Potrivit sursei citate, în cadrul actualei ediţii a Săptămânii Verzi se desfăşoară şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură (GFFA), în perioada 16 – 18 ianuarie, la care participă 80 de miniştri ai agriculturii, adjuncţi şi responsabili din industria agricolă şi alimentară din întreaga lume. Aceştia vor discuta despre gestionarea crizelor şi asigurarea securităţii alimentare, dar şi despre aspectele legate de viitorul industriei agroalimentare globale. Sectorul agricol are nevoie de trei elemente cheie: utilizarea diversităţii, asigurarea sustenabilităţii şi creşterea productivităţii.

Târgul, care are o istorie de 88 de ani, va avea ca ţară invitată anul acesta Estonia şi va fi inaugurat joi de ministrul german al Agriculturii, Hans-Peter Friedrich.
‘Săptămâna Verde’, care se va încheia în 26 ianuarie, va reuni 1.650 de expozanţi din 70 de ţări diferite care vor prezenta 100.000 de specialităţi provenite din întreaga lume. Organizatorii speră să primească 400.000 de vizitatori din întreaga lume, între care şi 100.000 de specialişti în domeniu, pe o suprafaţă care ocupă 124.000 de metri pătraţi, repartizaţi în 26 de saloane la Centrul Expoziţional Berlin.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...