Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La GrenWeek vor participa producători maramureșeni

Autor: Meat MIlkluni, 13 ianuarie, 2014

(Agerpres) Mai mulţi producători agricoli şi meşteri populari din judeţul Maramureş vor participa între 17-26 ianuarie 2014, la Berlin la cea de-a 79-a ediţie a expoziţiei  ‘Grune Woche’ (Săptămâna Verde), a anunţat, vineri, preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu.

„Am avut iniţiativa de a discuta cu principalii producători agricoli care intenţionează să participe la expoziţie pentru a vedea potenţialul acestora, gama de produse şi bunurile care vor fi prezentate la standuri. Suntem interesaţi ca pe lângă promovarea bucătăriei tradiţionale să prezentăm preocupările meşterilor populari, artizanatul şi olăritul specific acestei zone.

Consider că pe lângă prezentarea produselor alimentare specifice satului, produse care se bucură de o largă apreciere a turiştilor români şi străini, prezenţa meşterilor populari va arată că satul e încă viu şi în stare să se regăsească în trecutul creator de originalitate. Avem în Maramureş, încă, oaze de arhaic care încearcă să supravieţuiască societăţii moderne agresive. Dorim ca aceşti oameni să fie cunoscuţi, iar străinii să vină în România pentru a-i cunoaşte la ei acasă”, a declarat Zamfir Ciceu.

La această manifestare participă în fiecare an aproximativ 70 de ţări, numărul vizitatorilor fiind de ordinul câtorva sute de mii. În comparaţie cu anul trecut, judeţul Maramureş va avea mai mulţi participanţi, fiind vorba despre nouă firme cu produse tradiţionale alimentare, dar şi despre doi meşteri populari, care vor expune ceramică şi ţesături tradiţionale.
Ca şi în ceilalţi ani, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania” va fi prezent şi va oferi spectacole la standul Maramureşului. 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...