Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Iași, carne de cal oprită de la vânzare

Autor: Meat MIlkmarți, 1 aprilie, 2014

Inspectorii sanitari-veterinari declară război deschis reţelelor de carne de animale sacrificate clandestin. Saptamana trecuta, o echipă de control a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Iaşi a surprins mai multe persoane din Podu Iloaiei care urmăreau să comercializeze ilegal aproximativ 200 de kilograme de carne de cal.

Aurel Mihnea, în vârstă de 73 de ani, împreună cu unul din fii şi mai mulţi nepoţi au primit “vizita” unei echipe a DSVSA şi Poliţiei în cadrul unei acţiuni de combatere a sacrificării clandestine a animalelor, noteaza Ziarul de Iasi. “O echipă mixtă de control a descoperit mai multe persoane care au sacrificat clandestin, într-un loc neautorizat, două cabaline tinere.

A rezultat aproximativ 200 kg de carne. Pe această cale îi atenţionăm pe ieşeni să cumpere carne şi produse din carne doar de la unităţile autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar”, a declarat medicul veterinar Nicolaie Ivanciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Iaşi. Persoanele surprinse că acţionau ilicit nu au putut face dovada proprietăţii asupra animalelor şi nici nu au pus la dispoziţia autorităţilor vreun act sanitar-veterinar de însoţire a cărnii, potrivit datelor transmise de Ivanciu.

“Animalele au fost supuse la chinuri la sacrificare, nu au respectat legea privind bunăstarea şi sacrificarea în condiţiile legii a celor două cabaline. De asemenea, sacrificarea animalelor s-a făcut într-o mizerie groaznică, iar carnea rezultată a fost pusă în mai multe pungi şi sacoşe. În baza articolului 5, litera g, punctele 1 şi 2 din legea menţionată anterior, inspectorii DSVSA au aplicat o amendă de 300 lei, fiind vorba de o persoană fizică”, a mai precizat oficialul instituţiei.(Mai multe, pe www.ziaruldeiasi.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...