Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

La Köln s-a deschis primul magazin care vinde ”deșeuri alimentare”

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

La Koln s-a deschis primul supermarket care comercializează exclusiv ”deşeuri alimentare”, un mic pas către o societate fără deşeuri, scrie Deutsche Welle.

 

Culmea, magazinul care se numește The Good Food (Măncare bună), primul de acest gen din Germania şi al treilea din Uniunea Europeană, s-a deschis în oraşul german Köln. Acesta comercializează produse de tot felul, de la legume la bere. Iar, fapt neobişnuit, toate aceste produse ar fi fost distruse ca ”deşeuri alimentare”.

 

Alt fapt neobişnuit este că nu există preţuri fixe în magazine. Consumatorii sunt cei care decid cât cred că valorează fiecare produs. În fiecare an, o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt irosite. Dacă am salva numai un sfert din deşeuri am putea hrăni aproape 900 de oameni, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU.

 

În magazinul deschis de Nicole Klaski, alimente organice devin accesibile tuturor prin sistemul „plăteşte cât consideri că valorează“. Clienţii pot de asemenea achiziţiona produse non-perisabile care au trecut de data de expirare.

În 2016, profitul net al Grupului Danone a fost de 1,72 miliarde de euro
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 2 martie 2017

(News.ro) Profitul net al Grupului Danone a crescut cu 34% în 2016, la 1,72 miliarde de euro, dar producătorul francez de alimente a anunţat un program de eficientizare a activităţilor în valoare de un miliard de euro pentru următorii patru ani, pe un fond de volatilitate şi complexitate a pieţei, transmite...

Bloomberg: Brexit-ul are caracter distructiv pentru UK
Autor: Nora Marin  /   joi, 23 februarie 2017

Potrivit Bloomberg, Brexit-ul constituie un punct de cotitură pentru viitorul Marii Britanii, spun economiştii. Deşi estimări diferite indică multiple posibilităţi pentru evoluţia Regatului Unit, concluzia comună este că situaţia economică a ţării este inferioară celei care ar fi fost posibilă prin păstrarea statutului de membru...