Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

La Köln s-a deschis primul magazin care vinde ”deșeuri alimentare”

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

La Koln s-a deschis primul supermarket care comercializează exclusiv ”deşeuri alimentare”, un mic pas către o societate fără deşeuri, scrie Deutsche Welle.

 

Culmea, magazinul care se numește The Good Food (Măncare bună), primul de acest gen din Germania şi al treilea din Uniunea Europeană, s-a deschis în oraşul german Köln. Acesta comercializează produse de tot felul, de la legume la bere. Iar, fapt neobişnuit, toate aceste produse ar fi fost distruse ca ”deşeuri alimentare”.

 

Alt fapt neobişnuit este că nu există preţuri fixe în magazine. Consumatorii sunt cei care decid cât cred că valorează fiecare produs. În fiecare an, o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt irosite. Dacă am salva numai un sfert din deşeuri am putea hrăni aproape 900 de oameni, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU.

 

În magazinul deschis de Nicole Klaski, alimente organice devin accesibile tuturor prin sistemul „plăteşte cât consideri că valorează“. Clienţii pot de asemenea achiziţiona produse non-perisabile care au trecut de data de expirare.

În Germania, Lidl a scos laptele Milbona de la vânzare din cauza unor bacterii
Autor: meatmilk  /   joi, 16 februarie 2017

Alerta generata de un produs vandut in reteaua magazinelor Lidl – Germania. Este vorba despre un lot anume de lapte integral Milbona – 3,5% grasime, ambalaj la 1 litru, care a fost scos de la comercializare dupa ce analizele efectuate au relevat prezenta unor bacterii ce pot declansa boli gastro-intestinale severe.   Producatorul...

Portugalia și Italia introduc etichetarea de origine a laptelui-materie primă
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 1 februarie 2017

Portugalia va merge mai departe cu intenția de etichetare obligatorie a originii laptelui-materie primă pentru  laptele de băut, brânză și alte produse lactate, a confirmat ministrul agriculturii din această țară. Luând cuvântul la Bruxelles, ministrul Capoulas Santos a descris inițiativa ca fiind "o măsură pe care sectorul vede ca...