Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

La Köln s-a deschis primul magazin care vinde ”deșeuri alimentare”

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

La Koln s-a deschis primul supermarket care comercializează exclusiv ”deşeuri alimentare”, un mic pas către o societate fără deşeuri, scrie Deutsche Welle.

 

Culmea, magazinul care se numește The Good Food (Măncare bună), primul de acest gen din Germania şi al treilea din Uniunea Europeană, s-a deschis în oraşul german Köln. Acesta comercializează produse de tot felul, de la legume la bere. Iar, fapt neobişnuit, toate aceste produse ar fi fost distruse ca ”deşeuri alimentare”.

 

Alt fapt neobişnuit este că nu există preţuri fixe în magazine. Consumatorii sunt cei care decid cât cred că valorează fiecare produs. În fiecare an, o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt irosite. Dacă am salva numai un sfert din deşeuri am putea hrăni aproape 900 de oameni, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU.

 

În magazinul deschis de Nicole Klaski, alimente organice devin accesibile tuturor prin sistemul „plăteşte cât consideri că valorează“. Clienţii pot de asemenea achiziţiona produse non-perisabile care au trecut de data de expirare.

Rabobank: După ieșirea UK din UE, alimentele se vor scumpi cu 8 %
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 10 aprilie 2017

Potrivit unei analize efectuată de Rabobank și publicată la începutul acestei săptămâni de DairyReporter, controalele la frontieră care vor fi impuse în urma Hard-Brexit vor face ca prețurile produselor alimentare în UE să fie cu până la 8% mai mari, reducându-se concomitent și importul de alimente din Marea...

VitaFoods: Reglementările de sănătate din UE sunt prea stricte!
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 31 martie 2017

Un studiu efectuat în rândul producătorilor de alimente din Uniunea Europeană de VitaFoods, unul dintre principalii organizatori de manifestări din domeniul nutriției și ingredientelor, și publicat recent cu ocazia unui simpozion, relevă faptul că reglementările alimentare și nutriționale europene reprezintă o ingrijorare mai mare...