Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Köln s-a deschis primul magazin care vinde ”deșeuri alimentare”

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 8 februarie, 2017

La Koln s-a deschis primul supermarket care comercializează exclusiv ”deşeuri alimentare”, un mic pas către o societate fără deşeuri, scrie Deutsche Welle.

 

Culmea, magazinul care se numește The Good Food (Măncare bună), primul de acest gen din Germania şi al treilea din Uniunea Europeană, s-a deschis în oraşul german Köln. Acesta comercializează produse de tot felul, de la legume la bere. Iar, fapt neobişnuit, toate aceste produse ar fi fost distruse ca ”deşeuri alimentare”.

 

Alt fapt neobişnuit este că nu există preţuri fixe în magazine. Consumatorii sunt cei care decid cât cred că valorează fiecare produs. În fiecare an, o treime din alimentele produse la nivel mondial sunt irosite. Dacă am salva numai un sfert din deşeuri am putea hrăni aproape 900 de oameni, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură din cadrul ONU.

 

În magazinul deschis de Nicole Klaski, alimente organice devin accesibile tuturor prin sistemul „plăteşte cât consideri că valorează“. Clienţii pot de asemenea achiziţiona produse non-perisabile care au trecut de data de expirare.

Brexit: Dezastru pentru sectorul cărnii, incertitudini pentru cel al laptelui
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 8 ianuarie 2018

Anul 2018 va fi cu siguranță bulversant pentru pața europeană a cărnii și cea a laptelui. Pe plan internațional se întâmplă deja lucruri importante, se poartă negocieri pentru liberalizarea comerțului cu țările Americii de Sud, cu Noua Zeelandă și Australia, Tratatul de Liber-Schimb canadiano-european a fost deja semnat și sunt...

UE va cere sancțiuni împotriva Rusiei care blochează importul de carne de porc
Autor: Nora Marin  /   luni, 8 ianuarie 2018

Guvernul rus va lupta împotriva unei cereri din partea Uniunii Europene (UE) la Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pentru permisiunea de a impune sancțiuni comerciale în valoare de 1,39 miliarde de euro pentru interdicția Moscovei de a importa porci și carne de porc din UE.   După cum se cunoaște, acest lucru a fost...