Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”

Autor: meatmilkmiercuri, 13 martie, 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.

 

Între timp, industria alimentelor congelate este recunoscută și la nivel internațional, prin urmare, în acest an se sărbătorește Ziua alimentelor congelate. La fiecare doi ani, cele mai importante inovații ale industriei sunt prezentate la Anuga Frozen Food în cadrul celui mai mare târg comercial pentru alimente și băuturi din lume, Anuga (5-9 octombrie 2019).

 

Sectorul produselor alimentare congelate este unul dintre cei mai importanți factori de inovare atât pentru comerțul cu amănuntul, cât și pentru piața externă.

 

O comparație a consumului pe cap de locuitor în Germania accentuează marșul triumfal al produselor alimentare congelate. Acum 35 de ani, consumul pe cap de locuitor era de 17,2 kilograme, iar în 2018 era deja în jur de 47 kilograme per cetățean german – cu o tendință ascendentă.

 

Cu o cotă de afaceri de 12%, industria alimentară congelată este unul dintre cele cinci sub-sectoare mari ale industriei alimentare (Sursa: German Frozen Food Institute e.V.). Președintele american a recunoscut deja importanța deosebită a înghețării adânci a aprovizionării cu alimente într-un stadiu incipient.

 

Realizarea tehnologică a conservării alimentelor prin folosirea exclusivă a refrigerării fără adăugarea de conservanți este indispensabilă în prezent și este în plus consolidată de evoluțiile către o mai mare comoditate în domeniul produselor alimentare.

 

Acest lucru devine, de asemenea, evident la Anuga Frozen Food, care este platforma centrală pentru industria internațională de alimente congelate. Peste 500 de furnizori vor prezenta întregul spectru internațional de produse, domenii de aplicare și servicii la venirea Anuga.

 

Oferta variază de la pește și carne până la fructe și legume, precum și mese gata făcute în diferite porții și dimensiuni. Targul de comerț unifică industria alimentară congelate cu piața comerțului și piața out-of-home, deoarece segmentul de produse alimentare congelate este unul dintre cei mai importanți trendsetteri aici.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...