Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La MADR s-a analizat situația achiziției de utilaje agricole

Autor: Meat MIlkjoi, 25 februarie, 2016

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim IRIMESCU, a avut o întâlnire în 24 februarie 2016 cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Maşini Agricole din România (APIMAR).

 

Principalul subiect de discuţie a vizat verificarea sesizărilor potrivit cărora distribuitorii de mașini agricole practică prețuri diferențiate,achiziţia de utilaje agricole din fonduri europene realizându-se la preţuri mai mari decât cele practicate pentru utilaje cumpărate din alte surse financiare.

 

Ministrul Irimescu a semnalat că achiziţia unui tractor în România este la un preţ mult mai mare decât la acelaşi utilaj agricol cumpărat în Germania. Conducerea APIMAR a dat asigurări că îşi menţine sprijinul pentru dezvoltarea agriculturii româneşti şi că nu practică preţuri diferite, acestea fiind stabilite conform principiului competitivităţii.

 

Facem precizarea că pe pagina Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale,www.afir.info, este disponibilă baza de date cu prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care pot fi achiziționate prin măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală.

Rota Guido, una dintre performelele ediției 2018 a târgului Indagra
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Prezentă și la ediția din acest an a târgului Indagra, compania Rota Guido își confirmă statutul de evidențiat, atât prin calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, cât și prin numărul impresionant de vizitatori prezenți la stand dar, mai ales, prin numeroasele dialoguri de afaceri care, bineînțeles, se finalizează...

Indagra 2018: Hormann prezintă noul robot de muls MonoBOX
Autor: meatmilk  /   joi, 1 noiembrie 2018

Nelipsită de la târgul Indagra, compania Hormann își prezintă și în acest an soluțiile complete pentru fermierii români crescători de bovine de lapte și carne, inclusiv prin distribuția de tehnologii GEA.   Noutatea ediției, însă, o reprezintă noul robot de muls MonoBOX, de la același producător, GEA, o instalație...