Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La malul marii, preturile produselor din carne sunt pe valuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prognozele specialistilor, privind preturile produselor alimentare, nu se impaca cu realitaea pietei. Institutul National de Statistica (INS) arata saptamana trecuta ca inflatia este in curs de scadere, insa analistii economici din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si chiar cei ai BNR arata ca inflatia atinsese, la sfarsitul primului semestru din 2011, pragul record.

La nivel local, judetul Constanta suporta o continua fluctuatie a preturilor la produsele alimentare, conform monitorizarii Inspectoratului de Concurenta Constanta. Astfel, daca la legume preturile au scazut, lucrurile stau mai putin bine la carne si preparate din carne. Ceafa de porc costa in medie 18,3 lei/kg, pulpa de porc – 16 lei/kg, pieptul de pui – 13,4 lei/kg, pulpele de pui – 10,3 lei/kg, carnea tocata de pui – 20,3 lei/kg, carnea tocata de porc – 13,2 lei/kg.

La varful listei preturilor ridicate, se situeaza carnea de curcan: aripile de curcan au cel mai mic(?) pret (12 lei/kg), urmate de pulpe (18 lei/kg), carnea tocata (18,7 lei/kg) si piept (25 lei/kg). Mezelurile continua sa fie in curs ascendent, (prin preturi) ajungand in randul preparatelor de lux: salamul Victoria – 18,6 lei/kg, salamul sasesc – 25 lei/kg, sunca presata – 22,3 lei/kg. Singurul produs accesibil este parizerul: 12 lei/kg. (Ioan ªerbanescu)

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...