Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La malul marii, preturile produselor din carne sunt pe valuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prognozele specialistilor, privind preturile produselor alimentare, nu se impaca cu realitaea pietei. Institutul National de Statistica (INS) arata saptamana trecuta ca inflatia este in curs de scadere, insa analistii economici din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si chiar cei ai BNR arata ca inflatia atinsese, la sfarsitul primului semestru din 2011, pragul record.

La nivel local, judetul Constanta suporta o continua fluctuatie a preturilor la produsele alimentare, conform monitorizarii Inspectoratului de Concurenta Constanta. Astfel, daca la legume preturile au scazut, lucrurile stau mai putin bine la carne si preparate din carne. Ceafa de porc costa in medie 18,3 lei/kg, pulpa de porc – 16 lei/kg, pieptul de pui – 13,4 lei/kg, pulpele de pui – 10,3 lei/kg, carnea tocata de pui – 20,3 lei/kg, carnea tocata de porc – 13,2 lei/kg.

La varful listei preturilor ridicate, se situeaza carnea de curcan: aripile de curcan au cel mai mic(?) pret (12 lei/kg), urmate de pulpe (18 lei/kg), carnea tocata (18,7 lei/kg) si piept (25 lei/kg). Mezelurile continua sa fie in curs ascendent, (prin preturi) ajungand in randul preparatelor de lux: salamul Victoria – 18,6 lei/kg, salamul sasesc – 25 lei/kg, sunca presata – 22,3 lei/kg. Singurul produs accesibil este parizerul: 12 lei/kg. (Ioan ªerbanescu)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...