Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La malul marii, preturile produselor din carne sunt pe valuri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Prognozele specialistilor, privind preturile produselor alimentare, nu se impaca cu realitaea pietei. Institutul National de Statistica (INS) arata saptamana trecuta ca inflatia este in curs de scadere, insa analistii economici din cadrul Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania si chiar cei ai BNR arata ca inflatia atinsese, la sfarsitul primului semestru din 2011, pragul record.

La nivel local, judetul Constanta suporta o continua fluctuatie a preturilor la produsele alimentare, conform monitorizarii Inspectoratului de Concurenta Constanta. Astfel, daca la legume preturile au scazut, lucrurile stau mai putin bine la carne si preparate din carne. Ceafa de porc costa in medie 18,3 lei/kg, pulpa de porc – 16 lei/kg, pieptul de pui – 13,4 lei/kg, pulpele de pui – 10,3 lei/kg, carnea tocata de pui – 20,3 lei/kg, carnea tocata de porc – 13,2 lei/kg.

La varful listei preturilor ridicate, se situeaza carnea de curcan: aripile de curcan au cel mai mic(?) pret (12 lei/kg), urmate de pulpe (18 lei/kg), carnea tocata (18,7 lei/kg) si piept (25 lei/kg). Mezelurile continua sa fie in curs ascendent, (prin preturi) ajungand in randul preparatelor de lux: salamul Victoria – 18,6 lei/kg, salamul sasesc – 25 lei/kg, sunca presata – 22,3 lei/kg. Singurul produs accesibil este parizerul: 12 lei/kg. (Ioan ªerbanescu)

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...