Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Meat & Milk 2014, cele mai interesante dezbateri și propuneri tehnologice sunt rezervate participanților la Secțiunea Carne

Autor: totovineri, 9 mai, 2014

Expo-Conferința Internațională Meat & Milk 2014, care se va desfășura în zilele de 11 și 12 iunie la Horel Hilton din Sibiu sub titlul ”Finanțare, Optimizare, Parteneriat-Factori care pot genera plus-valoare într-o piață globalizată”, are rezervate teme de maxim interes pentru fermierii și procesatorii din sectorul românesc al cărnii.

 

Astfel, în ședința generală din dimineața zilei de 11 iunie, domnul Jean-Luc Meriaux- Secretar General al UECVB, va detalia datele referitoare la piața europeană a cărnii dar, în special, se va referi și la oportunitățile pe care fermierii și procesatorii români le au în peisajul economic comunitar. În ședința generală din ziua de 12 iunie, Sudpack va susține comunicarea cu titlul ”Reducerea amprentei de carbon prin utilizarea ambalajelor performante”.

 

Programul comunicărilor și dezbaterilor pentru secțiunea Carne va fi următorul:

 

11 iunie, ora 11,30

Workshop: Licență pentru profit: Investiția isteață

 

Prezentări ale companiilor:

 

-Gruppo AB: Eficiență energetică-Soluții de scădere a costurilor energetice pentru industria de procesare a cărnii

-Linde Gas România: Echipamente pentru congelare și răcire criogenică

-Arctic Store: ArcticStore & Arctic SuperStore-Depozite frigorifice mobile adaptate nevoilor dumneavoastră

-Omnivet Impex, reprezentant Qiagen-Franța: Tehnici de biologie moleculară în igiena alimentelor; Prezentare QiaSymphony RGQ

 

Dezbatere: Respectarea cu strictețe a legislației sanitar-veterinare, calea pentru asanarea pieței. Speackeri: Vladimir Mânăstireanu-Președinte al ANSVSA, Sorin Minea-Președinte Romalimenta și Radu Timiș-Vicepreședinte ARC.

Participanții sunt invitați să intervină cu întrebări și să intre în dialog.

 

12 iunie, ora 12,30

Workshop-Încredere și fidelizare, prin calitate și informare corectă

 

Prezentări ale companiilor:

 

-Cargill Nutriție Animală: Elemente de nutriție cu impact asupra costurilor

-Transart: Reducerea costurilor, de la preluarea comenzilor, la livrarea produselor, cu ajutorul unui sistem informatic adecvat

-Cristian Popa: Etichetarea, între mofturile Europei și nevoia consumatorului

 

Dezbatere: Cine fură căciula sectorului românesc de carne? Speaker-i: Liviu Harbuz-Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură al Camerei Deputaților, Ștefan PădureDirector Executiv ARC, Comisar Șef Daniel Biro-Șef Serviciu Investigații Fraude Agricultură, Industrie Alimentară, Silvicultură și Infrastructură al IGPR.

Participanții sunt invitați să intervină cu întrebări și să intre în dialog.

 

12 iunie, ora 16

Masă rotundă-Riscuri majore: TVA ridicat, evaziunea, private label. Dintre speaker-i amintim pe: Claudiu Frânc-Președinte FCBR, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL, Sorin Minea-Președinte APRIL, Ioan Ladoși-Președinte APCPR, Comisar Șef Petruț Stancu-Ofițer Special Serviciul Investigații Fraude Taxe și Impozite și Infracțiuni Intracomunitare, Florin Căpățână-Director Corporate Carreefour.

Informații suprimentare și înscrieri pe www.meat-milk.ro.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...