Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Moftin-Satu Mare, Unicarm și-a inaugurat noua fermă de bovine pentru carne

Autor: meatmilkluni, 22 iulie, 2019

Ziua de Sf. Ilie a anului 2019 a însemnat pentru Unicarm și pentru domnul Vasile Lucuț, proprietarul acesteia, un moment de o deosebită importanță, acesta inaugurând în cadru festiv noua fermă de bovine de carne, scopul investiției fiind acela de a aproviziona partea de procesare a companiei și, desigur, magazinele Unicarm, cu carne proaspătă de vită și de mânzat.

 

Ferma acoperă o suprafață de șase hectare iar pentru producția de furaje sunt lucrate alte 300 de hectare. Investiția s-a ridicat la aproximativ 13 milioane de euro, iar ferma este dotată cu grajduri, o moară de cereale performantă, cu o capacitate de prelucrare de 10 tone/zi; birouri; dormitoare moderne pentru angajați; silozuri cu capacitatea de 20.000 de tone de cereale; utilaje agricole performante; aducțiune de apă cu 4 bazine a câte 40 000 de litri fiecare; instalații pentru evacuarea dejecțiilor cu platformele de gunoi aferente.

 

Ferma dispune și de o maternitate modernă, care asigură necesarul de tăurași pentru îngrășare în vederea abatorizării. În prezent, efectivul este de 800 de tauri, în marea lor majoritate din rasa Bălțata românească, cu o greutate de aproximativ o tonă fiecare, și vite finisate pentru abatorizare.

 

APCPR propune fermierilor, specialiștilor și autorităților Pactul Pro Porc
Autor: meatmilk  /   luni, 4 noiembrie 2019

În condițiile în care pesta porcină africană a distrus, aproape, sectorul de creștere a porcilor din România, Asociația Producătorilor de Carne de Porc propune fermierilor, specialiștilor din domeniu, autorităților, încheierea unui Pact Pro Porc, pe baza căruia să fie stopat acest flagel și pe baza căruia sectorul suin să intre...

Participare de excepție a firmei Optimeat la Indagra Food
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 noiembrie 2019

Și în acest an, participarea companiei Optimeat reprezintă un etalon de profesionalism, standul pe care îl are amenajat în pavilionul B2 fiind în permanență locul desfășurării dialogurilor de afaceri.   Prezent la stand, domnul Dr. Jafar Kabiri a declarat pentru revista Meat.Milk că volumul afacerilor companiei Optimeat s-a...