Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Moftin-Satu Mare, Unicarm și-a inaugurat noua fermă de bovine pentru carne

Autor: meatmilkluni, 22 iulie, 2019

Ziua de Sf. Ilie a anului 2019 a însemnat pentru Unicarm și pentru domnul Vasile Lucuț, proprietarul acesteia, un moment de o deosebită importanță, acesta inaugurând în cadru festiv noua fermă de bovine de carne, scopul investiției fiind acela de a aproviziona partea de procesare a companiei și, desigur, magazinele Unicarm, cu carne proaspătă de vită și de mânzat.

 

Ferma acoperă o suprafață de șase hectare iar pentru producția de furaje sunt lucrate alte 300 de hectare. Investiția s-a ridicat la aproximativ 13 milioane de euro, iar ferma este dotată cu grajduri, o moară de cereale performantă, cu o capacitate de prelucrare de 10 tone/zi; birouri; dormitoare moderne pentru angajați; silozuri cu capacitatea de 20.000 de tone de cereale; utilaje agricole performante; aducțiune de apă cu 4 bazine a câte 40 000 de litri fiecare; instalații pentru evacuarea dejecțiilor cu platformele de gunoi aferente.

 

Ferma dispune și de o maternitate modernă, care asigură necesarul de tăurași pentru îngrășare în vederea abatorizării. În prezent, efectivul este de 800 de tauri, în marea lor majoritate din rasa Bălțata românească, cu o greutate de aproximativ o tonă fiecare, și vite finisate pentru abatorizare.

 

Modalități de creștere a sustenabilității fermelor zootehnice
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 13 iunie 2019

Agricultura durabilă poate fi înțeleasă ca ”Producția de alimente într-un mod profitabil din punct de vedere economic, acceptabilă din punct de vedere social și neutră din punct de vedere al mediului”. Se crede că numai în acest fel, generațiile viitoare vor putea să producă suficiente alimente pentru a-și satisface nevoile. La...

ANSVSA: Protecţia animalelor în timpul transportului maritim
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 iunie 2019

(Comunicat) Sub egida deținerii Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România, în data de 11 iunie 2019, s-a desfăşurat la Bucureşti seminarul internaţional privind protecţia animalelor în timpul transportului maritim, organizat de Comisia Europeană-TAIEX, în cooperare cu Autoritatea Naţională Sanitară...