Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La multi ani

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Cu bune si cu rele, 2011 isi trece ultimele zile. Pentru producatorii si procesatorii de lapte din Romania nu a fost, nicicum, un an usor. Incertitudinile au planat asupra fiecaruia, chiar daca, dupa doi ani de recesiune dura, industria autohtona a laptelui pare a se fi asezat. Cei cumpatati si isteti au reusit sa isi intareasca pozitia. Cei nepregatiti si-au diminuat drastic volumul de afaceri sau, in unele cazuri, au disparut ori au fost nevoiti sa se lase acaparati. Oricum, piata si viata au facut jocurile, iar regulile spun ca spectacolul cererii si al ofertei trebuie sa continue. The show must go on

Nici pentru revista noastra si nici pentru agentia infoALIMENT, 2011 nu a fost un an linistit. Din fericire, putem spune ca finalul sau ne gaseste mai puternici. Potrivit planului de dezvoltare, s-a deschis noua linie de business, aceea a organizarii de evenimente. Salonul International Fabrica de Lapte si simpozionul cu acelasi titlu, manifestari derulate in cadrul Targului Alimenta, au reprezentat pentru noi puncte esentiale de plecare spre un viitor mai complex si, desigur, mai solid. Pe aceeasi linie, s-a inscris si participarea reprezentantilor nostri la Anuga-2011, cel mai mare targ al industriei alimentare din lume.

Peste toate, insa, faptul ca am fost si in acest an alaturi de producatorii din Romania a fost cel mai mare succes, continuandu-ne astfel menirea asumata prin programul editorial, aceea de a fi un sprijin real pentru toti cei care activeaza in industria de profil.

Tocmai de aceea, si in 2012 pornim exact cu acelasi gand. Mai mult decat atat, activitatea noastra se va diversifica. Astfel, in paginile revistei Fabrica de Lapte veti gasi rubrici noi: Zona premium va fi spatiul in care vom invita companiile sa isi prezinte produsele si serviciile de top pe care le detin in portofoliu; Oportunitati de afaceri va fi rubrica in care firmele isi vor putea face cunoscute ultimele propuneri de business; Promotii, lansari, noutati va fi o sansa in plus pentru companii de a aduce la cunostinta cele mai noi oferte subscrise titlului, iar Client, piata, profit va fi rubrica in care vom informa despre cele mai noi strategii de piata, marketing si publicitate. Totodata, suntem bucurosi sa anuntam ca, in primavara acestui an, infoALIMENT va organiza prima editie a Conferintei Nationale a producatorilor si procesatorilor din industria de lapte, dar si din cea a carnii. ªi fiti siguri ca acestea nu vor fi singurele noutati

Desigur, suntem cu totii in fata unor noi provocari. Multe dintre ele vor tine de ceea ce se va intampla in spatiile economice din jurul Romaniei. De priceperea fiecaruia va depinde felul in care le va depasi. Dar, cum telul e comun si cum traim in interdependenta, situatia invita aproape obligatoriu la colaborare. Redactia revistei Fabrica de Lapte va asigura ca va va fi si pe mai departe alaturi, ramanand acelasi prieten de nadejde.
Fie ca sfarsitul anului 2012 sa ne gaseasca pe toti sanatosi si mai prosperi

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...

La multi ani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Cu bune si cu rele, 2011 isi trece ultimele zile. Pentru producatorii si procesatorii de carne din Romania nu a fost, nicicum, un an usor. Incertitudinile au planat asupra fiecaruia, chiar daca, dupa doi ani de recesiune dura, industria autohtona a carnii pare a se fi asezat. Cei cumpatati si isteti au reusit sa isi intareasca pozitia. Cei nepregatiti si-au diminuat drastic volumul de afaceri sau, in unele cazuri, au disparut ori au fost nevoiti sa se lase acaparati. Din nefericire, 2011 a adus si doua drame: decesul lui Constantin Spak si al lui George Nagy. Oricum, piata si viata au facut jocurile, iar regulile spun ca spectacolul cererii si al ofertei trebuie sa continue. The show must go on

Nici pentru revista noastra si nici pentru agentia infoALIMENT, 2011 nu a fost un an linistit. Din fericire, putem spune ca finalul sau ne gaseste mai puternici. Potrivit planului de dezvoltare, s-a deschis noua linie de business, aceea a organizarii de evenimente. Salonul International Fabrica de Carne si simpozionul cu acelasi titlu, manifestari derulate in cadrul Targului Alimenta, au reprezentat pentru noi puncte esentiale de plecare spre un viitor mai complex si, desigur, mai solid. Pe aceeasi linie, s-a inscris si participarea reprezentantilor nostri la Anuga-2011, cel mai mare targ al industriei alimentare din lume.

Peste toate, insa, faptul ca am fost si in acest an alaturi de producatorii din Romania a fost cel mai mare succes, continuandu-ne astfel menirea asumata prin programul editorial, aceea de a fi un sprijin real pentru toti cei care activeaza in industria de profil.

Tocmai de aceea, si in 2012 pornim exact cu acelasi gand. Mai mult decat atat, activitatea noastra se va diversifica. Astfel, in paginile revistei Fabrica de Carne veti gasi rubrici noi: Zona premium va fi spatiul in care vom invita companiile sa isi prezinte produsele si serviciile de top pe care le detin in portofoliu; Oportunitati de afaceri va fi rubrica in care firmele isi vor putea face cunoscute ultimele propuneri de business; Promotii, lansari, noutati va fi o sansa in plus pentru companii de a aduce la cunostinta cele mai noi oferte subscrise titlului, iar Client, piata, profit va fi rubrica in care vom informa despre cele mai noi strategii de piata, marketing si publicitate.

Totodata, suntem bucurosi sa anuntam ca, in primavara acestui an, infoALIMENT va organiza prima editie a Conferintei Nationale a producatorilor si procesatorilor din industria de carne, dar si din cea a lactatelor. ªi fiti siguri ca acestea nu vor fi singurele noutati

Desigur, suntem cu totii in fata unor noi provocari. Multe dintre ele vor tine de ceea ce se va intampla in spatiile economice din jurul Romaniei. De priceperea fiecaruia va depinde felul in care le va depasi. Dar cum telul e comun si cum traim in interdependenta, situatia invita aproape obligatoriu la colaborare. Redactia revistei Fabrica de Carne va asigura ca va va fi si pe mai departe alaturi, ramanand acelasi prieten de nadejde.

Fie ca sfarsitul anului 2012 sa ne gaseasca pe toti sanatosi si mai prosperi

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

În 2018, stocul de spații logistice a ajuns la 3,8 mil. mp.
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) CBRE, liderul mondial și național pe piața de consultanță imobiliară, anunță principalele rezultate raportate pe piața spațiilor logistice și industriale din România, în 2018.   Stocul modern a atins 3,8 milioane metri pătrați la nivel național, dintre care 81% se află în clădiri de clasă A, iar 70% se...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...