Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La nivel global, Danone raportează un profit în scădere

Autor: Nora Marinjoi, 28 februarie, 2019

Danone a raportat un profit net de 2,35 miliarde de euro, comparativ cu 2,45 miliarde de euro în 2017. Dar performanța sa în al patrulea trimestru a fost mai bună decât se aștepta, după un an dificil, la nivel global.

 

Vânzările pe anul trecut au scăzut cu 0,7% în cazul companiei lactate din Franța, comparativ cu anul 2017. Danone a subliniat un impact negativ al monedei, ca motiv pentru care euro s-a apreciat față de dolarul american și alte valute.

 

Danone se confruntă, de asemenea, cu un boicot de consum în curs de desfășurare în Maroc, care a început în aprilie 2018, ca urmare a creșterii prețurilor, care, în cele din urmă, i-au afectat linia de profit a anului.

 

„Impactul boicotului consumatorilor în Maroc asupra veniturilor operaționale recurente ale Danone în 2018 a fost o scădere de 43 milioane de euro față de 2017, inclusiv măsurile de remediere”, a spus Danone, citat de Dairy Reporter.

 

Dar, în ansamblu, a văzut pozitive în divizia sa de plante, cu o creștere netă de vânzări de 1,5% în America de Nord în 2018. Peisajul consumator în schimbare încurajează compania să investească în continuare în mărcile sale non-lactate.

 

Emmanuel Faber, președinte și CEO al Danone, a declarat: „Cu divizia de Nutriție Specializată, Waters și brandurile noastre globale de la WhiteWave, continuând să crească în ciuda unui mediu foarte volatil, anul a cunoscut progresul încurajator al produselor lactate și al fafricilor noastre esențiale, progres care s-a stabilizat în al patrulea trimestru al anului trecut „.

 

Vânzările în Europa au crescut cu 2% în în Q4, iar în America de Nord cu 2,2%. Totodată, Danone promite că va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 și a stabilit obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG) până în 2030, pentru a realiza acest lucru. Raportul de la sfârșitul anului a arătat că „până la sfârșitul lunii decembrie 2018, Danone și-a redus cu 15,6% intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră în întregimea sa de aplicare începând din 2015”.

IFFA 2019 și-a deschis porțile la Frankfurt am Main
Autor: Ilie Stoian  /   sâmbătă, 4 mai 2019

În dimineața zilei de 4 mai, IFFA 2019, cel mai mare târg din lume, dedicat industriei de procesare a cărnii și-a deschis porțile zecilor de mii de vizitatori care sunt așteptați să ia contact cu ultimele tehnologii.   IFFA 2019 reprezintă viitorul   Momentul inaugural al ediției cu numărul 70 a avut loc în prezența...

Toți liderii pieței globale vor fi prezenți la IFFA 2019
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 18 aprilie 2019

(Comunicat) Companiile de vârf prezintă cele mai recente produse, la IFFA 2019, târgul numărul 1 în lume pentru industria cărnii, acolo unde se va pune accentul pe soluții pentru producția sigură, eficientă și economică a alimentelor din carne și carne. Furnizorii de toate dimensiunile prezintă un spectru larg de produse pentru...