Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La nivel global, Danone raportează un profit în scădere

Autor: Nora Marinjoi, 28 februarie, 2019

Danone a raportat un profit net de 2,35 miliarde de euro, comparativ cu 2,45 miliarde de euro în 2017. Dar performanța sa în al patrulea trimestru a fost mai bună decât se aștepta, după un an dificil, la nivel global.

 

Vânzările pe anul trecut au scăzut cu 0,7% în cazul companiei lactate din Franța, comparativ cu anul 2017. Danone a subliniat un impact negativ al monedei, ca motiv pentru care euro s-a apreciat față de dolarul american și alte valute.

 

Danone se confruntă, de asemenea, cu un boicot de consum în curs de desfășurare în Maroc, care a început în aprilie 2018, ca urmare a creșterii prețurilor, care, în cele din urmă, i-au afectat linia de profit a anului.

 

„Impactul boicotului consumatorilor în Maroc asupra veniturilor operaționale recurente ale Danone în 2018 a fost o scădere de 43 milioane de euro față de 2017, inclusiv măsurile de remediere”, a spus Danone, citat de Dairy Reporter.

 

Dar, în ansamblu, a văzut pozitive în divizia sa de plante, cu o creștere netă de vânzări de 1,5% în America de Nord în 2018. Peisajul consumator în schimbare încurajează compania să investească în continuare în mărcile sale non-lactate.

 

Emmanuel Faber, președinte și CEO al Danone, a declarat: „Cu divizia de Nutriție Specializată, Waters și brandurile noastre globale de la WhiteWave, continuând să crească în ciuda unui mediu foarte volatil, anul a cunoscut progresul încurajator al produselor lactate și al fafricilor noastre esențiale, progres care s-a stabilizat în al patrulea trimestru al anului trecut „.

 

Vânzările în Europa au crescut cu 2% în în Q4, iar în America de Nord cu 2,2%. Totodată, Danone promite că va fi neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 și a stabilit obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG) până în 2030, pentru a realiza acest lucru. Raportul de la sfârșitul anului a arătat că „până la sfârșitul lunii decembrie 2018, Danone și-a redus cu 15,6% intensitatea emisiilor de gaze cu efect de seră în întregimea sa de aplicare începând din 2015”.

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...