Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

La PLMA-Amsterdam vor participa 16 companii din România

Autor: meatmilkvineri, 12 mai, 2017

(Comunicat) In perioada 16-17 Mai 2017, Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR, membra a FederatieiNationale PRO AGRO impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat vor organiza participarea Romaniei cu pavilion national la expozitia „World of Private Label” ce se va desfasura in Amsterdam, Olanda in cadrul complexului expozitional RAI Exhibition Centre.

 

Targul anual „World of Private Label” PLMA Trade Show da posibilitatea producătorilor si comerciantilor cu amănuntul sa construiasca programe de promovare pentru produse tip “private label”, iar abordarea pietei europene de brand privat reprezinta o optiune reala a producatorului roman de alimente in contextul reducerii cererii interne de produse.

 

Rolul productiei sub brand privat reprezinta acoperirea unei parti din capacitatea de productie autohtona, fara a avea costuri de marketing, oferind totodataproducatorului si raspunsul consumatorului la produsul comercializat punand bazele unei viitoare intrari pe piata respectiva a produsului cu brandul producatorului.

 

Vanzarea prin acest canal de distributie are si avantaje economice prin reducerea costurilor indirecte ale producatorului, transferand si riscul vanzarii prin diversificarea canalelor de distributie.Trebuie specificat ca succesul produselor prezentate la acest targeste conditionat de certificarea sistemelor de productie la cel mai inalte standarde europene pentru calitate si siguranta alimentului (IFS, BRC, etc).

 

In acest an, la PLMA Amsterdam, vor expune sub pavilion national 8 producatori din Romania: Albrau Prod, Grande Dolceria, Kalpo, Natural, Negro 2000, Pambac, Prefera Foods, Scandia Food.

 

Alte 8 firme vor participa cu standuri proprii la targul„World of Private Label” PLMA Amsterdam, acestea fiind: Alka, Asil, Croco, Europack Media, European Food, Klevek Factory, Legume Fructe Buzau, Sam Mills.

 

La editia din acest an se estimeaza ca vor participa peste 2.500 de expozanti din 70 de tari incluzand 60 de pavilioane nationale si regionale. Cele mai mari retele de supermarketuri si hipermarketuri, discounteri, distribuitori si importatori din 100 de tari vor fi prezenti pe toata durata targului.

 Presedinte APAR,

Decebal-Stefanita PADURE

Romalimenta reacționează față de acuzațiile lansate de APC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 5 aprilie 2017

(Comunicat) Spirit enciclopedic, Costel Stanciu (preşedintele APC – Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) este expert în tot ce se vinde pe mapamond. De la şerveţele şi pamperşi la traficul aerian, nimic nu scapã « studiilor comparative » pe care le distribuie generos pe toate canalele media, învãţându-ne cum sã nu ne...

SlanăFest 2017 și-a desemnat câștigătorul
Autor: meatmilk  /   luni, 20 februarie 2017

Breasla Meşteşugarilor din Transilvania, A.C.E.E.A., Masters of Flames Culinary Division, Expo Transilvania Cluj-Napoca a organizat în week-end festival SlanăFest.   Evenimentul al cărui motiv a fost slănina, alimentul de bază al ţăranilor din Transilvania, a avut două componente: un târg cu produse tradiţionale de...