Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Poiana Brașov a început EXPO-Conferința Meat & Milk 2015

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 3 iunie, 2015

Azi dimineață, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în prezența numeroșilor participanți, a început ediția a IV-a a EXPO-Conferinței Meat & Milk 2015 care se desfășoară sub titlul ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”.

 

După salutul de ”Bun venit adresat participanților de Claudia Bocean, director general al infoGROUP, organizatorul evenimentului, lucrările evenimentului au fost deschise de doamna Viorica Dăncilă, europarlamentar, vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului european. În comunicarea pe care doamna Dăncilă a susținut-o, aceasta s-a referit pe larg la problematica etichetării de origine a produselor din carne, evidențiind faptul că, o eventuală obligativitate a procesatorilor din țările mebre UE, ar crea numeroase dificultăți. Totodată, doamna Dăncilă s-a referit și la necesitatea deschiderii procesatorilor din România spre alte piețe, evidențiind eforturile depuse de autoritățile de la București pentru câștigarea altor piețe.

 

La rândul său, domnul Dumitru Băiculescu, Președinte al ANSVSA, a prezentat pe scurt ultimele acțiuni întreprinse de instituția pe care o conduce, exprimându-și însă regretul pentru faptul că încă nu se ajunge al un acord cu fermierii, în privința vaccinării împotriva Bluetongue. În același timp, domnul Băiculescu a anunțat în premieră faptul că România a fost trecută pe lista țărilor UE care, în curând, vor putea exporta carne pe piața Mexicului.

 

Tot azi a avut loc și workshop-ul CARNE-Procesatori. În cadrul acestui atelier, au susținut prezentări: Radu Timiș-Președinte ARC (acela care a prezentat ultimele acțiuni ale asociației), Leonard Ilinca-Director General GEA Refrigeration (”Solții de refrigerare în industria cărnii”), Remus Rogoz-Director General Sudpack România (Mărirea termenului de valabilitate utilizândsoluții inovatoare de ambalare”), Andrei Pinte-Sales Manager-Transart (”Valorificarea tehnologiei mobile în industria cărnii”), precum și un reprezentant al companiei RBC, care a susținut tema ”Logistică și trasabilitate în 2015”.

catsDesigur, punctul de interes al atelierului l-a reprezentat dezbaterea finală cu titlul Etichetarea de origine a produselor din carne și relația procesatorilor cu hipermarketul, marile probleme ale sectorului românesc al cărnii”, la care au participat: Delia Nica-Director Executiv AMRCR, Cristian Popa-Consultant eticherae, Gabriel Ecobici-Director ANSVSA, Paul Anghel-Director ANPC, Vladimir Mănăstireanu-Director Executiv ARC, Sorin Minea-Președinte Romalimenta și Dumitru Băiculescu-Președinte ANSVSA.

 

Dacă în prima parte a discuțiilor, lucrurile au fost, oarecum, clare, toți corbitorii fiind de acord că, practic, etichetarea de origine a produselor din carne este o aberație populistă, în privința relației dintre procesatori și retail, dialogul s-a dinamizat subit, ajungându-se la ”teme” precum frauda alimentară și falsificările de produs, la relația definită de domna Nica precum ”o căsătorie din interes”, dar redefinită de domnul Sorin Minea drept ”un viol”, atingându-se și problematica taxelor impse de retailiști furnizorilor de produse din carne.

În dupăamiaza zilei de 3 iunie, o mare parte a participanților au efectuat o vizită de documentare la Fabrica de Nutrețuri Concentrate și abatorul complexului Euroig, care aparține companiei Sergiana, domnul Tudor Neculoiu dovedindu-se o gazdă mai mult decât amabilă, care aprezentat activitatea companiei, dar și modul în care funcționează cele două unități vizitate. Vom reveni cu detalii.

mm 2015

Conferința Meat. Milk se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai 2018 !!!
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Agenția infoGROUP informează că Expo-Conferința Internațională Meat.Milk își modifică zilele de desfășurare, aceasta urmând să aibă loc în zilele de 10 și 11 mai 2018, la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Toate celelalte detalii legate de tematică, program, secțiuni etc, rămân neschimbate.   Fiecare zi va debuta cu...

EVENIMENT: Vineri 19 ianuarie, pe Agro TV, va debuta emisiunea Meat.Milk.!
Autor: meatmilk  /   luni, 15 ianuarie 2018

Vineri, 19 ianuarie, de la ora 19, la postul de televiziune Agro TV va fi difuzată prima ediție a emisiunii Meat.Milk., o coproducție a agenției infoGROUP și a postului de televiziune amintit. Invitații premierei vor fi domnii Sorin Minea-Președinte Romalimenta, Dorin Cojocaru-Președinte APRIL și Florin Căpățână-Vicepreședinte...