Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La suceava, achim irimescu s-a intalnit cu fermierii locali

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat joi la o intalnire cu fermierii suceveni organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, informeaza newsbucovina.ro. Irimescu a metionat cu acest prilej ca agricultura va trebui reorientata spre zootehnie: Am stabilit pana acum ca prioritate dezvoltarea productiei vegetale.

O mare greseala pentru ca nu aduce valoare adaugata. Trebuie sa reorientam agricultura catre zootehnie, pentru ca de acolo vine valoarea adaugata. E cazul sa trecem la stimularea zootehniei, trebuie trecut la vaca de carne, la oaia de carne, a spus secretarul de stat in MADR.

Acesta a subliniat ca exista foarte multi consumatori in Romania, dar ca se fac si foarte mari importuri. In opinia sa, asocierea producatorilor este sansa agriculturii pentru ca acestia vor putea astfel sa negocieze cu marile lanturi de magazine. Nu vom progresa fara asociatii care sa aiba forta de negociere cu hypermarket-urile, a spus secretarul de stat care a adaugat ca asocierea producatorilor nu se poate impune de la minister si ca trebuie sa fie o miscare pornita de jos in sus.

Totodata, Achim Irimescu le-a amintit fermierilor ca, din 2013, se termina perioada derogarilor la igiena laptelui. El a explicat fermierilor ca UE a creat si impus norme de calitate pentru a avea un avantaj in competitia cu producatorii agricoli din afara spatiului comunitar. Agricultura Uniunii Europene este cea mai bine sustinuta din lume si din acest motiv trebuie si standarde inalte, a mai spus secretarul de stat in MDAR.

Deputatul local Catalin Nechifor, a declarat ca vor fi gasite forme pentru ca fermierii din judet sa fie informati imediat despre masurile din domeniul agricol. Totodata vor fi organizate intalniri cu decidentii din domeniu, in care fermierii suceveni sa prezinte problemele pe care le intampina. El a sustinut incurajarea initiativelor de asociere, fiind necesar ca fermierii sa fie ajutati in atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea zootehniei. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

La suceava, achim irimescu s-a intalnit cu fermierii locali

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a participat joi la o intalnire cu fermierii suceveni organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Suceava, informeaza newsbucovina.ro. Irimescu a metionat cu acest prilej ca agricultura va trebui reorientata spre zootehnie: Am stabilit pana acum ca prioritate dezvoltarea productiei vegetale.

O mare greseala pentru ca nu aduce valoare adaugata. Trebuie sa reorientam agricultura catre zootehnie, pentru ca de acolo vine valoarea adaugata. E cazul sa trecem la stimularea zootehniei, trebuie trecut la vaca de carne, la oaia de carne, a spus secretarul de stat in MADR.

Acesta a subliniat ca exista foarte multi consumatori in Romania, dar ca se fac si foarte mari importuri. In opinia sa, asocierea producatorilor este sansa agriculturii pentru ca acestia vor putea astfel sa negocieze cu marile lanturi de magazine. Nu vom progresa fara asociatii care sa aiba forta de negociere cu hypermarket-urile, a spus secretarul de stat care a adaugat ca asocierea producatorilor nu se poate impune de la minister si ca trebuie sa fie o miscare pornita de jos in sus.

Totodata, Achim Irimescu le-a amintit fermierilor ca, din 2013, se termina perioada derogarilor la igiena laptelui. El a explicat fermierilor ca UE a creat si impus norme de calitate pentru a avea un avantaj in competitia cu producatorii agricoli din afara spatiului comunitar. Agricultura Uniunii Europene este cea mai bine sustinuta din lume si din acest motiv trebuie si standarde inalte, a mai spus secretarul de stat in MDAR.

Deputatul local Catalin Nechifor, a declarat ca vor fi gasite forme pentru ca fermierii din judet sa fie informati imediat despre masurile din domeniul agricol. Totodata vor fi organizate intalniri cu decidentii din domeniu, in care fermierii suceveni sa prezinte problemele pe care le intampina. El a sustinut incurajarea initiativelor de asociere, fiind necesar ca fermierii sa fie ajutati in atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea zootehniei. (TS)

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...