Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Suceava se va construi o Fabrică de nutrețuri

Autor: Ilie Stoianmarți, 3 septembrie, 2013

Fermierii din Suceava și-au propus construirea unor unități de preluare și prelucrare a cerealelor astfel încât să-și poată valorifica recoltele la prețuri mai convenabile. Planurile agricultorilor includ înființarea unei fabrici de nutrețuri combinate. Chiar dacă programele de finanțare europeană nu acoperă asemenea investiții, autoritățile caută soluții pentru sprijinirea acestor proiecte.

„O să promovăm o propunere de ordonanţă de urgenţă sau de orice altă modalitate, pentru a înfiinţa, la nivelul judeţului Suceava, a cel puţin o micro-fabrică de nutreţuri combinate, astfel încât producţia din zonă să fie cumpărată şi să fie valorificată eficient”, a declarat Vasile Schipor, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DJA), citat de ziarul Evenimentul, citat de Agroazi.

Una dintre problemele cu care se confruntă fermierii este lipsa finanțării. Chiar daca s-au strâns deja câțiva fermieri interesați de o asemenea investiție, oamenii caută sprijin și la forurile europene. „În prezent, prin Măsura 2.1, se asigură fonduri doar pentru modernizări, dar este de dorit ca, măcar din 2014, când vor fi lansate noi programe de finanţare, să promovăm o linie finanţare externă, sau una de creditare, pentru crearea de mici FNC”, a mai declarat Vasile Schipor.(Evenimentul de Suceava)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...