Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lactatele Mirdatod: Perfecțiunea Naturii, Perfecțiunea Gustului

Autor: meatmilkmiercuri, 24 octombrie, 2018

(Comunicat) Societatea SC MIRDATOD PROD SRL este producătoarea unei game vaste și variate de produse lactate, cu o istorie de peste 20 ani pe piața alimentară din România.

 

Datorită experienței de pe piața produselor lactate, unitatea, prin politica ei, a dorit diversificarea permanentă a sortimentelor, ın funcție de cererile pieței alimentare. De aceea, sortimentele obținute ın cadrul societății sunt ın număr de 43, cuprinzând următoarele clase de produse:

 

cașcaval, telemea, brânză burduf, urdă, smântână,brânză de vaci, brânză topită, unt, rulade afumate cu condimente, rulada cu urdă și mărar.

 

Pe lângă diversificarea gamei de produse, unitatea fiind situată ın zona montană a județului Mureș, la poalele Munților Gurghiu, a identificat potențialul și beneficiile

 

pe care le aduce această zonă geografică deosebită, prin condițiile de climă și relieful montan, flora bogată și specifică, oferind caracteristici speciale laptelui materie primă șI, implicit, produselor lactate obținute prin prelucrarea acestuia. Aceste resurse naturale au stat la baza inițierii proiectelor legate de atestarea produselor lactate obținute, ca ”Produse montane”, sau produse cu Denumire de Origine Protejată (DOP).

 

Prin aceste demersuri susținute, unitatea a reușit să obțină atestate pentru următoarele produse:

 

sortimentele de Cașcaval de Ibănești, Smântână de Ibănesti și Urda de Ibănești, fiind atestate ca “Produse Montane” de către Ministerul Agriculturii, iar sortimentul Telemea de Ibănești, primind atestatul de DOP (Produs de Origine Protejată) la nivel european.

 

Sortimentele de Caşcaval de Ibănești, Smântână de Ibănești și Urda de Ibănești, atestate ca “Produse Montane”, se obțin conform rețetelor specifice din zona montană, care presupun utilizarea exclusivă a laptelui crud de vacă (produs în condițiile zonei montane subcarpatine Valea Gurghiului, și Valea Mureșului), cheag și saramură de Orșova.

 

Sortimentul Telemea de Ibănești, atestat ca Produs de Origine Protejată (DOP), la nivel național, se obține după o rețetă unică și specifică zonei, veche de sute de ani. Această rețetă presupune utilizarea laptelui de vacă obținut ın arealul geografic amintit și utilizarea ın procesul de fabricație a unei saramuri naturale. Acest zăcământ natural și specific zonei, provine din fântânile sărate de la Orșova, care s-au dovedit a fi bogate ın minerale (calciu și magneziu), și care aduc un plus ın ceea ce privește aroma și valoarea nutrițională a produsului Telemea de Ibănești.

 

Calitatea acestor produse este garantată din punct de vedere al siguranței alimentelor, prin certificările obținute, unitatea având implementate și certificate Sistemele de Calitate și Siguranța Alimentului SR EN ISO 22000/2005, SCHEMA FSSC și HALAL.

Pentru Sergiana în 2019, ”Aniversare și Încredere au fost cele mai prețioase cuvinte
Autor: meatmilk  /   joi, 16 ianuarie 2020

Pentru Sergiana, 2019 s-a derulat sub semnul aniversării celor 25 de ani care s-au scurs de la lansarea pe piaţă a primele preparate din carne sub marca Sergiana Poiana Mărului.   Dorinţa de a împărtăşi bucuria acestei sărbători a condus la realizarea unui calendar de  evenimente şi acţiuni aniversare care au marcat...

Doripesco a lansat „la apă” Restaurantul Corabia
Autor: meatmilk  /   joi, 19 decembrie 2019

Sâmbătă, 14 decembrie 2019, a fost o zi încărcată cu emoții pentru membrii echipajului Doripesco, care au lansat „la apă” Restaurantul Corabia.   Cel mai nou restaurant Doripesco, cu o arhitectură în formă de corabie și cu o capacitate de 250 locuri, este situat pe DN13 (E60), Km. 24, în direcția Brașov -...