Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lacul de acumulare din bacau populat cu doua tone de peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lacul din preajma Municipiului Bacau a fost populat cu doua tone de peste caras, provenit de la Ferma de Cercetare si Productie Piscicola Acvaris din comuna Tiganasi, informeaza agentia Agerpres.

Conform declaratiei presedintelui CRE Bacau, Gabriel Gritcu, Popularea acestui luciu de apa, zona de agrement a municipiului Bacau, se face pe fondul golirii lacului de anul trecut, ca urmare a lucrarilor de curatire totala. Potrivit acestuia pestii oferiti cu titlu de sponsorizare se vor adapta imediat, existand acum, in lacul bacauan, conditii prielnice dezvoltarii si inmultirii rapide a puietului.

Ecologistii bacauani reamintesc cu aceasta ocazie ca, prin Ordin al Ministerului Agriculturii, in perioada 15 aprilie – 13 iunie 2012 se instituie prohibitia pescuitului pentru toate habitatele piscicole naturale.

Presedintele CRE Bacau a tinut sa atentioneze ca In respectivul interval de timp, este permis doar pescuitul la stiuca cu momeli artificiale, pescarul avand obligativitatea de a elibera celelalte specii de pesti prinsi. Braconajul se sanctioneaza cu amenda de la 600 la 1.000 de lei si suspendarea permisului sau autorizatiei, pe o perioada de 90 de zile, a subliniat Gabriel Gritcu. (TS)

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...