Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lacul de acumulare din bacau populat cu doua tone de peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Lacul din preajma Municipiului Bacau a fost populat cu doua tone de peste caras, provenit de la Ferma de Cercetare si Productie Piscicola Acvaris din comuna Tiganasi, informeaza agentia Agerpres.

Conform declaratiei presedintelui CRE Bacau, Gabriel Gritcu, Popularea acestui luciu de apa, zona de agrement a municipiului Bacau, se face pe fondul golirii lacului de anul trecut, ca urmare a lucrarilor de curatire totala. Potrivit acestuia pestii oferiti cu titlu de sponsorizare se vor adapta imediat, existand acum, in lacul bacauan, conditii prielnice dezvoltarii si inmultirii rapide a puietului.

Ecologistii bacauani reamintesc cu aceasta ocazie ca, prin Ordin al Ministerului Agriculturii, in perioada 15 aprilie – 13 iunie 2012 se instituie prohibitia pescuitului pentru toate habitatele piscicole naturale.

Presedintele CRE Bacau a tinut sa atentioneze ca In respectivul interval de timp, este permis doar pescuitul la stiuca cu momeli artificiale, pescarul avand obligativitatea de a elibera celelalte specii de pesti prinsi. Braconajul se sanctioneaza cu amenda de la 600 la 1.000 de lei si suspendarea permisului sau autorizatiei, pe o perioada de 90 de zile, a subliniat Gabriel Gritcu. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...