Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lampile UV si siguranta personalului uman, in conditii de imbolnaviri in masa sau boli cu transmitere aeriana

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Virusi gripali sau alte boli cu transmitere aeriana, care pun in pericol personalul uman angajat in cadrul companiei dumneavoastra, pot genera usor imbolnaviri in masa si epidemii greu de controlat, ce afecteaza in mod proportional personalul uman angajat, activitatea economica si performanta companiei.

Cum prevenim si cum ne asiguram ca numarul de angajati pe care ii avem sunt protejati de aceste boli?
Igiena fiecarei persoane angajate in cadrul companiei trebuie sa se faca intr-un mod controlat. Chiar daca sunt asigurate toate conditiile de igiena si pentru protectia personalului uman (dusuri, toalete, lavoare, vestiare, produse de protocol si igiena etc.), totusi circulatia aeriana a bacteriilor daunatoare nu este luata in calcul si, de cele mai multe ori, nu poate fi controlata in totalitate.

In aceasta situatie critica, intervin Lampile LBA UV ce au un rol extrem de important pentru protejarea personalului uman si eliminarea bacteriilor daunatoare organismului uman.

Microorganismele care plutesc liber in aerul din camera sunt iradiate cu radiatia UV si astfel se obtine o reducere consi­derabila, ba chiar eliminarea in totalitate a numarului microorganismelor dintr-o incapere (vestiare, sali de fumat, sali de sedinte, sali de mese, birouri administrative, hale de productie etc.). Aerul este, practic, fortat sa treaca prin regiunea iradiata datorita circulatiei naturale a lui, fiind redus pericolul infectiilor in cazul microorganismelor pe­riculoase care se transmit aerian, prevenindu-se numeroasele imbolnaviri de la om la om.

Ce se intampla cu bacteriile in timpul radiatiei UV?
Bacteria este un microorganism unicelular microscopic, de natura vegetala, care provoaca unele boli infectioase. Calea de transmitere a bacteriilor poate fi aeriana (inspiratie), atingere (obiecte contaminate) sau inghitire (alimentatie contaminata).

Pentru a ucide microorganismele cu transmitere aeriana, radiatia UV produsa de lampi penetreaza membrana celulelor, strabate continutul celulei si distruge ADN-ul celular, determinand leziuni ce impiedica activitatea bacteriei si capacitatea acesteia de a se reproduce, nemaifiind o amenintare pentru organismul uman.

Razele UV afecteaza deci materialul biologic, fara a produce reactii chimice, doar prin intermediul energiei, de pu­tere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt indepartate din mediul in care se gasesc, insa ele nu mai sunt daunatoare. De asemenea, radiatia UV nu modifica particulele sau substantele chimice din mediu, fie ele organice sau anorganice. Efectul este dezinfectant, iar la doza mare, sterilizant.

Cateva dintre avantajele utilizarii lampilor LBA UV sunt:
1. Continuitate: dezinfectie permanenta a mediului de lucru, chiar si in prezenta personalului uman;
2. Eficienta: un consum mic de energie si o pu­tere de dezinfectie mare intr-un timp scurt;
3. Economie: pret competitiv, eliminarea utilizarii antisepticelor scumpe, a suplimentului de munca si a timpului necesar realizarii dezinfectiei;
4. Durata de activitate: garantie 9.000 ore de functionare;
5. Flexibilitate: intretinere facila, functionare continua pe baza de programator, posibilitatea utilizarii fara control uman.

In acest mod, bolile cu transmitere aeriana sunt prevenite si chiar eliminate,
oferind un mediu de lucru sigur si protejat.

S.C. BIOCOMP S.R.L., producator si distribuitor de lampi si dispozitive bactericide, va pune la dispozitie toate aceste tipuri de lampi, consultanta specializata privind modul optim de dezinfectie si servicii de proiectare adaptate dotarilor si suprafetelor de care dispune compania dumneavoastra.

EFSA: Actualizarea evaluării genotoxicității substanțelor din alimente și hrana animalelor
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

La finalul lunii decembrie 2017, EFSA a publicat o actualizare a modului în care evaluează genotoxicitatea potențială a substanțelor în evaluarea produselor alimentare și a hranei pentru animale.   Președintele Comitetului științific al EFSA, Prof. Anthony Hardy, a declarat: ”Acest aviz științific oferă recomandări...

Scandalul calității duale, departe de a se fi încheiat
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

În 2017, așa-numitele produse alimentare de calitate duală au fost plasate în centrul atenției.Ca urmare,  Katia Merten-Lentz, partener la Keller & Heckman, se întreabă întreabă dacă este legal ca firmele alimentare să ofere rețete diferite, sub același nume, în Europa.   La Bruxelles, discuțiile...