Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lapar cere 220 euro la ha si ameninta cu proteste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) nu se arata multumiti de sprijinul pe suprafata promis de Ministerul Agriculturii si ameninta cu proteste, in cazul in care nu vor primi 220 de euro pe hectar.

Ne vom intalni saptamana viitoare dupa ce vedem ce se stabileste in sedinta de Guvern si pe urma vom incepe o actiune de protest. Prima data vom picheta Ministerul Agriculturii, dar pe urma vom veni cu 500-600 de oameni si vom protesta pana la rezolvarea problemelor tuturor agricultorilor.

Noi am cerut 220 de euro pe hectar, dar ministrul ne-a spus ca nu ne poate da decat maximul stabilit la 170 de euro. Restul pana la 220 euro poate fi diferenta de la subventia de anul trecut care in mod nejustificat a fost taiata, desi a fost aprobata de la Bruxelles. Ei au spus ca nu se poate si eu personal l-am rugat pe domnul ministru sa isi ia echipa si sa lase loc altuia care poate.

Nu putem ca, intr-un an atat de pagubos pentru agricultura, sa stam la cheremul unor oameni care gasesc bani pentru orice si numai pentru siguranta alimentara si a afacerilor din agricultura nu gasesc, a declarat, vineri, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, la finalul discutiilor de la Ministerul Agriculturii.

Presedintele LAPAR sustine ca agricultorii nu se pot descurca cu cei 170 de euro, in conditiile in care cheltuielile acestora au crescut foarte mult si nu isi mai pot relua ciclul agricol. Rambursarea TVA se face cu intarziere de 5-6 luni, subventiile la motorina se dau intre sase si opt luni, iar asigurarile pe culturi se primesc odata la doi ani.

Devalorizarea leului, inputurile in valuta si seceta au crescut cheltuielile foarte mult si agricultorii nu isi mai pot relua ciclul agricol, a spus presedintele LAPAR.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...