Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lapar cere 220 euro la ha si ameninta cu proteste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Reprezentantii Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) nu se arata multumiti de sprijinul pe suprafata promis de Ministerul Agriculturii si ameninta cu proteste, in cazul in care nu vor primi 220 de euro pe hectar.

Ne vom intalni saptamana viitoare dupa ce vedem ce se stabileste in sedinta de Guvern si pe urma vom incepe o actiune de protest. Prima data vom picheta Ministerul Agriculturii, dar pe urma vom veni cu 500-600 de oameni si vom protesta pana la rezolvarea problemelor tuturor agricultorilor.

Noi am cerut 220 de euro pe hectar, dar ministrul ne-a spus ca nu ne poate da decat maximul stabilit la 170 de euro. Restul pana la 220 euro poate fi diferenta de la subventia de anul trecut care in mod nejustificat a fost taiata, desi a fost aprobata de la Bruxelles. Ei au spus ca nu se poate si eu personal l-am rugat pe domnul ministru sa isi ia echipa si sa lase loc altuia care poate.

Nu putem ca, intr-un an atat de pagubos pentru agricultura, sa stam la cheremul unor oameni care gasesc bani pentru orice si numai pentru siguranta alimentara si a afacerilor din agricultura nu gasesc, a declarat, vineri, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, la finalul discutiilor de la Ministerul Agriculturii.

Presedintele LAPAR sustine ca agricultorii nu se pot descurca cu cei 170 de euro, in conditiile in care cheltuielile acestora au crescut foarte mult si nu isi mai pot relua ciclul agricol. Rambursarea TVA se face cu intarziere de 5-6 luni, subventiile la motorina se dau intre sase si opt luni, iar asigurarile pe culturi se primesc odata la doi ani.

Devalorizarea leului, inputurile in valuta si seceta au crescut cheltuielile foarte mult si agricultorii nu isi mai pot relua ciclul agricol, a spus presedintele LAPAR.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...