Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lapar cere din nou guvernului introducerea biotehnologiilor pana in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) cere Guvernului sa ia masurile necesare introducerii biotehnologiilor in cultura pana in anul 2012, anunta agroazi.ro.

„(…) Facem inca o data apel la Guvernul Romaniei sa ia o decizie in concordanta cu interesele economice si de sanatate publica, consultandu-se cu mediul academic si sa permita ca incepand cu anul 2012 ca Romania sa poata folosi biotehnologii”, spune Nicolae Sitaru, citat de portalul agroazi.

Potrivit acestuia, este in interesul consumatorului ca introducerea organismelor modificate genetic in cultura sa se realizeze, precizand ca domnia sa este surprins de afirmatiile lui Dacian Ciolos, Comisar European al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a aratat rezerve fata de introducerea in cultura a biotehnologiilor.

LAPAR sustine ca agricultorii romani sunt de acord cu cultivarea OMG, in ciuda rezistentei venite din partea asociatiilor ecologiste, din cauza ca studiile au aratat ca aceste organisme nu au efecte negative asupra sanatatii omului. „Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, isi mentine pozitia in favoarea cultivarii de Organisme Modificate Genetic atata timp cat consumul acestora este autorizat in spatiul european”, a sublinit Sitaru.

Soluții FrieslandCampina Kievit, pentru produse ready meal-clean label
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 noiembrie 2018

Compania olandeză FrieslandCampina Kievit, producător mondial de ingrediente alimentare și băuturi, a realizat recent un studiu privind  tendințele și evoluțiile de pe piața produselor ready meal, indulgence și clean label, cu țintă directă asupra savorii.   Utilizând propria analiză a conversațiilor online, precum și...

Metro AG Metro-Nom a deschis un birou IT la Cluj-Napoca
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Metro AG Metro-Nom și-a deschis cel de-al treilea birou IT românesc în Cluj-Napoca, denumit și Silicon Valley al Balcanilor, după cum informează publicația European Supermarket Magazine.   Compania mai are încă două unități IT care operează local, mai precis, în București și Brașov. Divizia IT a firmei, Metro-Nom este...