Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lapar cere din nou guvernului introducerea biotehnologiilor pana in 2012

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) cere Guvernului sa ia masurile necesare introducerii biotehnologiilor in cultura pana in anul 2012, anunta agroazi.ro.

„(…) Facem inca o data apel la Guvernul Romaniei sa ia o decizie in concordanta cu interesele economice si de sanatate publica, consultandu-se cu mediul academic si sa permita ca incepand cu anul 2012 ca Romania sa poata folosi biotehnologii”, spune Nicolae Sitaru, citat de portalul agroazi.

Potrivit acestuia, este in interesul consumatorului ca introducerea organismelor modificate genetic in cultura sa se realizeze, precizand ca domnia sa este surprins de afirmatiile lui Dacian Ciolos, Comisar European al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, care a aratat rezerve fata de introducerea in cultura a biotehnologiilor.

LAPAR sustine ca agricultorii romani sunt de acord cu cultivarea OMG, in ciuda rezistentei venite din partea asociatiilor ecologiste, din cauza ca studiile au aratat ca aceste organisme nu au efecte negative asupra sanatatii omului. „Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania, isi mentine pozitia in favoarea cultivarii de Organisme Modificate Genetic atata timp cat consumul acestora este autorizat in spatiul european”, a sublinit Sitaru.

Etichete cu tipar perfect? Agenția infoGROUP și tipografia infoCOLOR vă pot satisface orice pretenție!
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

Agentia infoGROUP detine una dintre cele mai moderne si performante tipografii din Romania, infoCOLOR, dotata cu utilaje de ultima generatie:     Masina de tipar offset in patru grupuri – Ryobi 524GE, imprimanta digitala format SR A3 – Xerox 560, imprimanta de mari dimensiuni (3.2 metri), echipamente pentru faltuit, brosat,...

APCPR: Atenționare privind pericolul epidemiei de Pestă Porcină Africană în România
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) APCPR (Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România), AMVS (Asociația Medicilor Veterinari din Sectorul Suin), ANFNC (Asociația Națională a Fabricanților de Nutrețuri Combinate) și AFISS (Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin) atrag atenția fermierilor, vânătorilor și populației asupra...