Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

LAPAR: ”Fondurile mutuale riscă să devină un fiasco”

Autor: Meat MIlkluni, 2 decembrie, 2013

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) s-ar putea retrage de la înfiinţarea unui fond mutual pentru despăgubiri agricole dacă modul de organizare al acestuia va fi decis în funcţie de interese politice, a declarat ieri Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.

“Fondul mutual riscă să devină un fiasco, iar discuţiile privind funcţionarea acestuia sugerează că scopul iniţial pentru care a fost creat nu este luat în calcul”, a spus reprezentantul agricultorilor, citat de bursa.ro.

Totodată LAPAR susţine că doreşte în continuare să înfiinţeze un fond mutual, dar că decizia depinde foarte mult de forma finală a legislaţiei. “Acest fond trebuie înfiinţat de agricultori pentru agricultori, altfel existenţa sa nu poate justifica decât o înşelătorie”, a conchis Laurenţiu Baciu.(Mai multe, pe www.bursa.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...