Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

LegislaȚie: licenta pentru ucis porcii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, Uniunea Europeana va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele, inclusiv cele romanesti, nu vor mai putea functiona fara personal certificat.

Conform noului regulament al UE, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, precum si persoana responsabila cu bunastarea animalelor trebuie sa detina certificat de competenta profesionala.

Documentul mai prevede obligatia statelor membre de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la noile responsabilitati.

De asemenea, toate abatoarele care sacrifica cel putin o mie de animale vii – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 de animale vii – pasari sau iepuri de crescatorie, vor avea, obligatoriu, un responsabil cu bunastarea animalelor care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

In plus, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie in afara abatorului.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...