Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

LegislaȚie: licenta pentru ucis porcii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, Uniunea Europeana va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele, inclusiv cele romanesti, nu vor mai putea functiona fara personal certificat.

Conform noului regulament al UE, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, precum si persoana responsabila cu bunastarea animalelor trebuie sa detina certificat de competenta profesionala.

Documentul mai prevede obligatia statelor membre de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la noile responsabilitati.

De asemenea, toate abatoarele care sacrifica cel putin o mie de animale vii – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 de animale vii – pasari sau iepuri de crescatorie, vor avea, obligatoriu, un responsabil cu bunastarea animalelor care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

In plus, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie in afara abatorului.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...