Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

LegislaȚie: licenta pentru ucis porcii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, Uniunea Europeana va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele, inclusiv cele romanesti, nu vor mai putea functiona fara personal certificat.

Conform noului regulament al UE, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, precum si persoana responsabila cu bunastarea animalelor trebuie sa detina certificat de competenta profesionala.

Documentul mai prevede obligatia statelor membre de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la noile responsabilitati.

De asemenea, toate abatoarele care sacrifica cel putin o mie de animale vii – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 de animale vii – pasari sau iepuri de crescatorie, vor avea, obligatoriu, un responsabil cu bunastarea animalelor care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

In plus, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie in afara abatorului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...