Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

LegislaȚie: licenta pentru ucis porcii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit evz.ro, Uniunea Europeana va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele, inclusiv cele romanesti, nu vor mai putea functiona fara personal certificat.

Conform noului regulament al UE, incepand cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si sangerare, precum si persoana responsabila cu bunastarea animalelor trebuie sa detina certificat de competenta profesionala.

Documentul mai prevede obligatia statelor membre de a se asigura ca operatorii economici vor fi informati cu privire la noile responsabilitati.

De asemenea, toate abatoarele care sacrifica cel putin o mie de animale vii – mamifere (mai putin iepuri) si cel putin 150.000 de animale vii – pasari sau iepuri de crescatorie, vor avea, obligatoriu, un responsabil cu bunastarea animalelor care acorda asistenta necesara pentru conformarea la normele stabilite de regulament, pentru fiecare abator.

In plus, toate fermele de animale si crescatoriile de vanat sau animale de blana vor avea obligatia sa foloseasca persoane calificate si certificate pentru a efectua operatiunile de ucidere a animalelor in unitate, pentru uciderea de urgenta a animalelor grav ranite sau pentru uciderea animalelor de blana sau a vanatului de crescatorie in afara abatorului.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...