Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Legislatie: efsa a actualizat lista substantelor aromatizante autorizate utilizabile in industria alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform agroinfo.ro, Comisia Europeana a adoptat doua acte legislative pentru sporirea sigurantei produselor alimentare. Astfel, pe liste sunt mentionate numai acele substante aromatizante aprobate pentru utilizare in industria alimentara.

In urma eforturilor continue depuse de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) si alte organisme stiintifice, aceasta legislatie privind substantele aromatizante va imbunatati cu mult transparenta informatiilor adresate deopotriva cetatenilor si sectorului industrial.

Va fi mai usor pentru toate partile implicate sa cunoasca exact substantele aromatizante care pot fi utilizate in produsele alimentare a declarat John Dalli, comisarul pentru sanatate si consumatori.

Aceste doua noi acte legislative vor clarifica si armoniza utilizarea substantelor aromatizante in cadrul pietei unice:

 Primul regulament prevede o noua lista de substante aromatizante la nivelul UE care pot fi utilizate in produsele alimentare si se va aplica de la 22 aprilie 2013, ceea ce va permite industriei alimentare a UE sa se adapteze la noile norme. Toate substantele aromatizante care nu figureaza pe lista vor fi interzise dupa o perioada de eliminare treptata de 18 luni.

 Al doilea regulament se refera la masuri tranzitorii pentru alte arome cum ar fi aromele obtinute din surse nealimentare si se va aplica incepand cu 22 octombrie 2012.

Noua lista include peste 2 100 de substante aromatizante autorizate. Inca 400 vor ramane pe piata pana cand EFSA incheie evaluarea acestora. Acestea au fost utilizate timp indelungat si au fost deja evaluate ca fiind inofensive de catre alte organisme stiintifice, se arata intr-un comunicat de presa al CE.
Lista completa a acestor substante poate fi consultate pe site-ul ec.europa.eu/agriculture/index_en.htm

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...