Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Legislatie: procesatorii sunt iritati ca MADR ii obliga doar pe ei sa se inscrie in registrul alimentar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax) Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a le fi verificate calitatea si compozitia produselor, dar importatorii nu vor fi tratati la fel pentru ca reprezentantii MADR spun ca au uitat de ei.

Producatorii de alimente vor fi obligati sa se inscrie din decembrie intr-un registru electronic postat pe site-ul Ministerului Agriculturii, pentru a putea fi monitorizati, dupa ce le vor fi verificate calitatea, compozitia produselor si procesul tehnologic, potrivit unui proiect de ordonanta de Guvern.

Astfel, producatorii isi vor putea desfasura activitatile doar daca sunt inregistrati in Registrul Industriilor Alimentare (RIA) si detin un certificat de inscriere. Acestia se vor inscrie in registru cu datele de identificare si de contact, activitatea economica si denumirea produselor.

Registrul va fi infiintat pentru a monitoriza activitatea producatorilor alimentari, pentru a putea avea acces la statistici si pentru a cunoaste ce alimente se produc si in ce cantitati. Inscrierea in registru este gratuita.

Masura vizeaza toti producatorii de alimente, indiferent de forma de organizare, tipul de proprietate, de capital, respectiv societati comerciale, intreprinderi individuale, intreprinderi familiale sau persoane fizice autorizate sa desfasoare activitati economice.

„Functionarea registrului si cadrul legislativ fac obiectul unui proiect de ordonanta de urgenta, care cred ca va fi aprobat in maxim trei saptamani. Din acel moment, producatorii alimentari au la dispozitie trei saptamani pentru a se putea inscrie in RIA”, a declarat luni secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Gheorghe Albu.

El a spus ca neregulile care vor fi gasite la firme vor fi facute publice pe site-ul ministerului.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...