Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Liber în UE, pentru porcii românești

Autor: Meat MIlkmarți, 12 noiembrie, 2013

„Zilele trecute, la Bruxelles, în comitetele tehnice, s-a dat aprobarea ca România să poată să exporte din nou carne de porc pe piața Uniunii Europene. Era o limitare pe care o aveam din cauza pestei porcine, încă din anul 2007, și iată că, după șase ani, de la 1 ianuarie 2014, vom fi din nou pregătiți să exportăm pe piața europeană. Este o realizare extrem de importantă. Am vorbit cu toți cei care sunt în acest sector și cred că România poate să câștige nu numai ca imagine, dar și din punct de vedere economic”, a spus ministrul Agriculturii, la o dezbatere cu reprezentanții Asociației Comunelor din România.

Acesta a precizat că, până în prezent, România putea exporta doar din patru județe, însă de la 1 ianuarie 2014 exporturile vor putea fi reluate din toate exploatațiile din țară.

„Până acum nu aveam voie să exportăm carne de porc decât din patru județe, respectiv Caraș Severin, Timiș, Arad și Bihor, dar acum putem să o facem din toate exploatațiile din România. Cred că veniturile sunt importante și că Ministerul Finanțelor, după această facilitate care se creează, va putea fi mulțumit, pentru că vorbim de un export care se poate face până la un miliard de euro. Acestea sunt cifre pe care le avem înainte de 1 ianuarie 2007 și care au fost oprite la acea dată”, a spus șeful MADR.

Ultimele focare de pestă porcină din România au fost înregistrate în 2007, în județul Timiș (vest), la fermele companiei americane Smithfield, unde au fost sacrificați peste 50.000 de porci. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...