Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Licitatie pentru studiu european de cercetare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana anunta organizarea unei licitatii pentru acodrarea unui Contract de cercetare, in vederea realizarii unui „Studiu privind masurarea continutului de apa din carnea de pasare”.

Tema a fost admisa la nivel european dupa ce Institutul German de Chimie Alimentara a anuntat cifre care sugereaza ca Liniile directoare de baza nu mai sunt valabile.

Scopul cercetarii este acela de a analiza continutul de apa fiziologica prezenta in carnea de pasare produsa in UE, pentru a evalua daca limitele actuale de reglementate (stabilite pe baza datelor colectate acum aproape doua decenii in urma) mai sunt adecvate.

In prezentarea temei de cercetare, Comisia Europeana a informat ca prezenta apei in carnea de pasare congelata nu poate fi considerata o incercare de diminuare a calitatii, daca nivelul apelor fiziologice” si „straine” se inscriu in baremurile acceptate, ca urmare a procesului de congelare.

Totodata, se reaminteste ca, pentru carnea de pasare congelata, sau congelata rapid, nivelul acceptat de apa poate fi intre 1,5 si 7 %, in functie de procesul de congelare utilizat.

La nivelul UE, Raportul folosit pentru actualele limite se bazeaza pe un studiu din 1993, dar tema de cercetare a devenit necesara in urma cererilor repetate ale Laboratoarelor nationale de standardizare care solicita rate de referinta mai mari.

In Raportul inaintat Comisiei Europene, Asociatia Germana de Procesare a Carnii de Pasare arata ca: Nivelul de apa s-a constatat a fi ridicat intr-un numar remarcabil de esantioane de control, fata de ratele stabilite la nivel european. Starea raselor, varsta la sacrificare, si greutatea la sacrificare s-au modificat, fata de anul 1993, cauzand o schimbare in proportia de apa dintre apa fiziologica si apa straina, nu numai in Germania, dar si in alte tari ale UE.

Bugetul maxim al Proiectului este de € 190,000. Contractantul va fi obligat sa efectueze studiul in termen de 11 luni de la semnarea acordului. Raportul final va trebui sa se bazeze pe analize efectuate in 18 state membre ale Uniunii Europene. Termenul limita pentru trimiterea Lucrarilor pe baza carora va fi atribuita finatarea este 10 mai 2011. Documentatia va fi trimisa pe site-ul Comisiei de Atribuire a Contractelor Uniunii Europene. (I.S.)

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...