Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România

Autor: meatmilkvineri, 16 februarie, 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde europene. De asemenea, odată cu mutarea în noul sediu, angajații Lidl se bucură de multiple beneficii, precum sală de fitness, cantină sau cafenea.

 

Clădirea are o suprafață de peste 12.500 mp2și se află în vecinătatea celui mai verde magazin din portofoliul Lidl. Sediul central Lidl Româniaeste format din două clădiri separate, însă interconectate: prima dintre ele are patru etaje și cuprinde zonele cu facilități pentru angajați, iar cea de-a doua are șase etajeși este compusă din două corpuri simetrice, cu spații de birouri. Ansamblul găzduiește numeroase spații ample, destinate activității de birou, precum și o serie de facilități moderne, create pentru confortul angajaților.

 

„Sustenabilitatea a fost un criteriu pe care l-am luat în calcul în toate demersurile companiei în cei aproape șapte ani de prezență Lidl pe piața locală. Nici noul nostru sediu central, pe care îl inaugurăm astăzi, nu face excepție de la acest standard. Acesta este un proiect conceput pentru a fi cât mai eco-friendly, în linie cu standardele de referință în materie de eficiență, și dispune, în același timp, de facilitățiexcelente pentru angajații noștri”,a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

 

Soluții și tehnologii pentru un viitor mai bun

 

Realizată în parteneriat cu Skanska, clădirea a fost proiectată pentru a îndeplini cerințele sistemului de evaluare britanic BREEAM, cel mai înalt standard de sustenabilitate și eficiență existent în industrie.

 

Proiectul a utilizat materiale de construcție certificate, reciclate și reciclabile, integrând, totodată, unele dintre cele mai avansate soluții tehnologice disponibile în domeniul construcțiilor. Clădirea folosește exclusiv materiale de construcție sustenabile: lemn certificat FSC(singurul sistem global de certificare a managementului forestier), betoncertificat BES6001, precum și alte materiale  certificate ISO 14001, o garanție a provenienței controlate. Mai mult, 50% din termoizolații sunt realizate din materiale reciclate.

 

Gradul mare de eficiență energetică a noului sediu este posibil datorită unor soluții inovatoare, durabile. Fațada inteligentă a clădirii încorporează un sistem automatizat de umbrire, care permite reglajul  obloanelor, în funcție de intensitatea și poziția soarelui. Mai mult, sistemul este prevăzut cu geam tripan, ceea ce contribuie la minimizareatransferului termic.

 

Indiferent de sezon, încălzirea și răcirea întregii clădiri sunt asigurate exclusiv printr-un sistem de 78 de sonde geotermale și pompe de căldură, completat de 6 centrale de tratare a aerului, pentru o atmosferă optimă în interior. Totodată, sediul folosește un sistem de iluminare LED, cu senzori, ce eficientizează consumul de energie electrică.

 

Multiple beneficii noi pentru angajați

 

Conceptul sediului central Lidl, România Surprinzătoare, integrează atât angajamentul companiei pentru sustenabilitate, cât și obiectivul său de a-și surprinde angajații cu facilități moderne, pentru un confort sporit la locul de muncă.Fiecare nivel al clădirii este asociat unei zone ale țării, iar o parte dintre cele 25 de săli de întâlniri sunt denumite după locuriunice și surprinzătoare din România.

 

Angajații sunt întâmpinați în fiecare dimineață cu fructe proaspete, disponibile pe durata întregii zile, în spațiile de relaxare. În plus, ei își pot prepara oricând o cafea sau un ceai folosind espressoarele din chicinetele moderne situate la câțiva pași de biroul lor sau își pot cumpăra o cafea din cafeneaua amenajată la etajul 4 al clădirii. În acest spațiu modern de relaxare, care include și o terasă amplă, angajații se pot bucura de o cafea marca TED’sși,de asemenea, potfolosi acest spațiu pentru întâlniri și discuții cu colegii de la alte departamente sau cu partenerii de business.

 

Activitatea de lucru se desfășoară în birouri de tip open-space, care pot acomoda până la360 de spații individuale. Una dintre principalele facilități destinate angajaților este sala de fitness de 230 mp2, deschisăde luni până duminică, între orele 6:30 – 23:00 și dotată cu aparate de ultimă generație. Aici, ei pot apela și la îndrumările unui instructor de fitness sau pot participa la cursurile de aerobic ce au loc de 4 ori pe săptămână și suntoferite gratuit de companie.

 

Angajații pot lua masa la cantina de la parterul clădirii, care oferă un meniu variat și gustos, preparat cu produse și ingrediente de la Lidl, atât pentru micul dejun, cât și pentru masa de prânz.

 

Noul sediu Lidl este prevăzut cu 233 de locuri de parcare, situate la nivel subteran și suprateran – suficiente pentru angajații care doresc să vină la birou cu mașina, 7 stații de încărcare a mașinilor electrice și 40 de locuri pentru cei care optează să vină la birou cu bicicleta. De asemenea, un beneficiu suplimentar oferit de Lidl este microbuzul express care asigură curse dimineața, la începutul zilei de lucru, și seara, la final de program, între sediu și stația de metrou Aurel Vlaicu.

Case de marcat compatibile cu aplicațiile ERP Transart
Autor: meatmilk  /   joi, 6 decembrie 2018

(Comunicat) Transart furnizează Case de marcat cu jurnal electronic compatibile cu aplicațiile ERP Transart. Printre acestea, nouă dintre cele mai răspândite tipuri de case de marcat - Datecs, SuccesM, Adpos, Tremol, Partner, Samsung, Olivetti, Custom, Daisy - pe care producătorii sau importatorii din România au reușit să le omologheze...

Indagra 2018: Scale Expert, soluția optimă pentru HoReCa și retail
Autor: meatmilk  /   marți, 6 noiembrie 2018

Companie privată, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, specializată în importul şi distribuţia unei game complete de echipamente, consumabile şi soluţii pentru reţele comerciale si HoReCa, Scale Expert s-a aflat și în acest an printre expozanții târgului Indagra.   Produsele comercializate sunt importate direct din...