Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Liliana Zanfir: Ce spun producătorii despre taxele din comerț este real

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 15 iunie, 2016

Făcând referire la Legea 321, doamna Liliana Zanfir, proprietara lanțului de supermarket-uri Zanfir, a declarat recent, la o dezbatere pe teme de comerț:

 

„Unii vorbesc despre adaosuri comerciale foarte mari. Am 14 ani de activitate ca patron de hipermarket, iar adaosul comercial la produsele alimentare nu a depăşit în cazul meu 15% niciodată. Media per magazin este 17% şi aceasta din cauza concurenţei cu marile reţele de hipermarketurilor”.

 

Familia de oameni de afaceri Zanfir are, de asemenea, şi un business în procesarea de carne de porc, fiind astfel şi furnizor al unor lanţuri internaţionale. „Noi procesăm carne de porc şi am dus produsele noastre în cinci reţele mari de hipermarketuri. La final de an, ne-am bucurat că am avut o cifră de afaceri mare, dar profitul a fost de 30.000 de lei net. Restul au fost bani pentru taxe, promovări şi aşa mai departe. De aceea cred că ceea ce spune producătorul român este adevărat”, a mai declarat doamna Zanfir, citată de Economica.

EuroCommerce: Protecția extinsă a procesatorilor este ilegală
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 26 septembrie 2018

Directorii generali ai celor mai mari 22 de comercianți cu amănuntul și angrosiști ​​din întreaga Europă au scris președintelui Consiliului Agriculturii al UE, doamna Elisabeth Köstinger, exprimându-și preocuparea intensă cu privire la ideea promovată în prezent de către prelucrătorii alimentari multinaționali, pentru a avea...

Retail-ul european se opune revizuirii politicilor de reciclare
Autor: Nora Marin  /   joi, 20 septembrie 2018

Vorbind în cadrul ședinței plenare a Parlamentului European, privind raportul de inițiativă al lui Mark Demesmaeker (ECR, BE), privind Strategia europeană pentru materiale plastice într-o economie circulară, directorul general EuroCommerce Christian Verschueren a repetat angajamentul sectorului de retail și angro pentru promovarea...