Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Limita de 8 ore la transportul animalelor vii in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor (WSPA) a criticat cel mai recent raport de evaluare al Comisiei Europene cu privire la transportul animalelor pe distante lungi, acuzand autoritatile de la Bruxelles ca nu au propus nici o revizuire a normelor existente in prezent.

Comisia Europeana a ratat o oportunitate majora de a imbunatati in mod semnificativ bunastarea a milioane de animale transportate pe distante mari. O limita de opt ore la transport este cruciala pentru a preveni suferinta animalelor in Europa, sustine Lesley Lambert, director de campanie la WSPA.

In prezent, la nivelul Uniunii Europene exista reglementari clare in ceea ce priveste conditiile de transport a animalelor. Spre exemplu, ovinele si caprinele pot calatori pana la 29 de ore, iar porcinele nu mai mult de 24 de ore. Pe de alta parte, transportul animalelor pe durata catorva zile este permis, atata timp cat transportatorul indeplineste anumite conditii cu privire la odihna, hranirea si adaparea animalelor. Astfel, exista numeroase cazuri in care animalele sunt transportate din nordul Europei, pana in estul Turciei, ceea ce, potrivit WSPA, reprezinta o distanta mult prea mare.

Pe de alta parte, suprapopularea, temperaturile extreme, lipsa furajelor sau a apei reprezinta factori de stres care duc la deshidratare si chiar decesul animalelor pe durata transportului, avertizeaza Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor. Acest nivel de suferinta este ceva de neacceptat pentru multi cetateni europeni. Animalele ar trebui sacrificate cat mai aproape de locul unde au fost crescute, considera Lesley Lambert.
Activa in peste 50 de tari, The World Society for the Protection of Animals detine statut consultativ in cadrul Consiliului Europei si colaboreaza cu guvernele nationale si Organizatia Natiunilor Unite.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...