Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Limita de 8 ore la transportul animalelor vii in ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Agroinfo, Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor (WSPA) a criticat cel mai recent raport de evaluare al Comisiei Europene cu privire la transportul animalelor pe distante lungi, acuzand autoritatile de la Bruxelles ca nu au propus nici o revizuire a normelor existente in prezent.

Comisia Europeana a ratat o oportunitate majora de a imbunatati in mod semnificativ bunastarea a milioane de animale transportate pe distante mari. O limita de opt ore la transport este cruciala pentru a preveni suferinta animalelor in Europa, sustine Lesley Lambert, director de campanie la WSPA.

In prezent, la nivelul Uniunii Europene exista reglementari clare in ceea ce priveste conditiile de transport a animalelor. Spre exemplu, ovinele si caprinele pot calatori pana la 29 de ore, iar porcinele nu mai mult de 24 de ore. Pe de alta parte, transportul animalelor pe durata catorva zile este permis, atata timp cat transportatorul indeplineste anumite conditii cu privire la odihna, hranirea si adaparea animalelor. Astfel, exista numeroase cazuri in care animalele sunt transportate din nordul Europei, pana in estul Turciei, ceea ce, potrivit WSPA, reprezinta o distanta mult prea mare.

Pe de alta parte, suprapopularea, temperaturile extreme, lipsa furajelor sau a apei reprezinta factori de stres care duc la deshidratare si chiar decesul animalelor pe durata transportului, avertizeaza Societatea Internationala pentru Protectia Animalelor. Acest nivel de suferinta este ceva de neacceptat pentru multi cetateni europeni. Animalele ar trebui sacrificate cat mai aproape de locul unde au fost crescute, considera Lesley Lambert.
Activa in peste 50 de tari, The World Society for the Protection of Animals detine statut consultativ in cadrul Consiliului Europei si colaboreaza cu guvernele nationale si Organizatia Natiunilor Unite.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...