Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Linii de cântărire și preambalare de mare productivitate

Autor: Ilie Stoianluni, 29 iulie, 2013

ishida Deosebit de importante, la finalul fluxului tehnologic, operațiunile de porționare, cântărire și preambalare asigură o ambalare finală eficientă, corectă și în deplină siguranță. Liderul mondial în domeniu, Ishida, propune câteva soluții pe care vi le supunem atenției în această ediție.

Ishida RDS

Sistemul de cântărire de mare performanță, furnizat de Ishida, beneficiază de un punct unic de conectare la rețeaua de aer, gaz, apă și electricitate, prin structurile sale modulare. Echipamentele sunt setate, testate și verificate înainte de livrare, pentru a se asigura o rapidă instalare și punerea imediată în funcțiune.

Sistemele de cântărire sunt dotate cu un echipament Ishida Multihead 6, precum și cu un echipament de formare a pachetelor Ishida APEXTM 6 de mare viteză, care efectuează și operațiunea de detectare a metalelor.

 Costurile generale ale proiectului sunt mult reduse, datorită pregătirii prealabile a up-front-ului.

Platforme de ambalare

platformeExistând posibilitatea personalizării, potrivit cerințelor eventualilor clienți, platformele de ambalare a cărnii, inclusiv a celei de pasăre, reduc semnificativ costurile de instalare, prin construcția lor modulară. Proiectul este conceput pentru a elimina acumularea de bacterii pe suprafețele plane, fiind în conformitate cu standardele sanitare AMI.

Pardoselile platformelor au un design de protecție, împotriva alunecării. Totodată, concepția permite o curățare simplă și eficientă a echipamentului care este prevăzut și cu sisteme antipraf. Platformele pot fi livrate cu dispozitive cu azot care reduc nivelul de oxigen din carne și produse, reducând totodată și nivelul de zgomot.

Rezervoare model Screw Feeder

 Rezervoarele non-stick Screw Feeder, realizate din oțel inoxidabil, sunt destinate depozitării foliilor și recipientelor din plastic, fiind prevăzute cu porți de despicare pentru a se preveni lipirea de produs sau acumularea de reziduuri.

Alimentatoarele dispun de un sistem ”dublu șurub”, pentru poziționarea constantă în partea de sus a cântarului.

Ecranul tactil color, ”user-friendly” dispune de 50 de programe presetate, pentru rapida trecere de la un tip de produs, la altul. Caracteristicile standard includ tehnologia Ishida, cum ar fi Pulsa Width Modulation (PWM), un sistem îmbunătățit anti-floor de mare viteză, cu filtru digital și o nouă combinație a algoritmului de calcul.

Cântare Model CCW-RV

Cântarele RV-Series Ishida, model CCW-RV, sunt mult îmbunătățite, operațiunile putând fi efectuate mai rapid, mai precis, mai ușor și mai ecologic. Autodrenarea suprafețelor prin sistemul automat presetat asigură cântărirea precisă a produselor uscate, proaspete sau congelate.

Caracteristicile includ posibilitatea verificării, de către operator, cu ajutorul unui sistem digital și accesul wireless Android, existând posibilitatea operării, diagnosticării și întreținerii de la distanță.

Noua configurare a sistemului automat mărește viteza de operare a echipamentului, configurând automat necesarul de consumabile și diminuarea erorilor prin eliminarea alimentării manuale, dar și prin perfecta sincronizare a setărilor.

Echipament de umplere Model DAFF

Echipamentul de umplere a cutiilor reprezintă, în fapt, o tavă extrem de versatilă, fapt care permite umplerea cântarelor Ishida fără scurgeri. Pâlnia transferă produsele alimentare uscate, proaspete sau congelate cu precizie, de la sistemul de cântărire în tăvi sau în cutiile de carton aflate pe un transportor în mișcare.

Pentru a preveni scurgerile, precum și pentru a optimiza la maxim timpul de umplere, capătul inferior al pâlniei pătrunde în fiecare recipient. Sistemul este foarte ușor de reglat, în funcție de viteza dorită, dimensiunile tăvilor sau ale cutiilor, precum și în funcție de axul de umplere.

Pot fi alese transportoare simple sau duble. Echipamentul poate fi livrat, opțional, cu tavă/cutie orizontală transportoare, ansamblu de pâlnii pentru diferite containere și transportoare, piese de contact high-relief (pentru produsele lipicioase), consolă multifuncțională, în funcție de amplasament și liniile utilizate.

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente
Autor: meatmilk  /   marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente...

O nouă soluție de ambalare a brânzeturilor maturate
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 24 mai 2018

O soluție ”convenience” de la RPC Superfos redă o nouă viață ambalajelor brânzeiturilor de înaltă calitate de la Skånemejerier, un producător de brânză maturată din Suedia. Folosit pentru noua brânză maturată Allerum, ambalajul în formă de pană cu etichetă și barieră de oxigen asigură faptul că clienții nu au nevoie de...