Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lista provizorie a procesatorilor acreditați ca ”tradiționali”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 6 august, 2014

Din decembrie 2013, când a intrat în vigoare Ordinul nr. 724 din 29 iulie 2013 privind atestarea produselor tradiţionale, și până la această dată, doar 52 de produse de acest tip au fost atestate în conformitate cu noile reglementări.

Producătorii tradiționali mai au timp până în toamnă să obțină atestatul de tip nou. În caz contrar nu vor mai putea comercializa produse tradiționale.

Până acum, doar o mână de producători tradiționali, persoane fizice sau juridice, au parcurs procedurile legale pentru obținerea atestatului. Aceștia sunt:

SC Adriana Prod și Dorispeco din Brașov,

Î.I. Bodoșca Mihail Gabriel,

Varga Geza Întreprindere Individuală,

Kope Zsofia Întreprindere Individuală din Covasna,

SC Matiaș, din Alba,

SC Produse Tradiționale Gabioti din Pleșci, județul Buzău,

PF. Drăgoi Elena, din Brașov,

Stancu Nicoleta Mădălina

PFA, din Olt,

Chișe Florin PFA și Rosesabrini din Bihor,

Radu Viorel din Brăila,

Portas Com din Botoșani,

SC. Adelvero Prod Com SRL din Suceava.

Subliniem că, după expirarea perioadei de acreditare, începând cu această toamnă, doar aceste firme vor putea să își comercializeze produsele drept ”tradiționale”, putând să marcheze etichetele cu sigla aprobată de MARD.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...