Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Liviu Dragnea anunță începerea exportului de carne de porc în China

Autor: Meat MIlkmarți, 25 martie, 2014

(Agerpres) România va exporta în China carne de porc în perioada imediat următoare, a anunţat luni vicepremierul Liviu Dragnea, la Beijing, după o întâlnire cu omologul său chinez, Zhang Gaoli.

De asemenea, se fac demersuri pentru ca autorităţile chineze să fie de acord cu exporturile de lapte şi produse lactate, a adăugat acesta. “În ceea ce priveşte exportul de carne de porc, procedurile sunt finalizate, urmează ca în perioada următoare să înceapă efectiv primele exporturi de carne de porc din România. În ceea priveşte exportul de carne de bovine, noi am trimis ultimul document, şi anume forma certificatului sanitar-veterinar, şi aşteptăm de la autorităţile chineze să ne răspundă. De asemenea, i-am propus domnului vicepremier să extindem exportul în domeniul produselor alimentare şi la carnea de ovine, şi la lapte, şi produsele din lapte”, a explicat Dragnea.

Dragnea a adăugat că România îşi propune să exporte în China „în jur de 500.000 de ovine” şi circa 8.000 de bovine vii. “Noi sperăm să ajungem la 500.000 de ovine. Cred că o să începem întâi cu carnea de miel, după cum am discutat astăzi. carnea de porc trebuie să înceapă foarte rapid. (…) În ceea ce priveşte exportul (…) de bovine vii, este foarte posibil ca, undeva în luna iunie-iulie, sperăm undeva în jur de 8.000 de bovine vii din România să plece în China”, a spus vicepremierul.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...