Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Liviu Voinea: TVA micșorat doar cu acordul FMI!

Autor: Ilie Stoianluni, 1 aprilie, 2013

Un studiu al Ministerului Finantelor privind impactul negativ al scaderii TVA la paine este contrazis de ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, care afirma ca painea se va ieftini daca vrea FMI.

Liviu Voinea s-a aratat contrariat de analiza Ministerului Finantelor. „Ati vazut cumva semnatura mea, sau a ministrului Finantelor pe document?”, a spus Voinea, precizand ca, din vara, se poate aplica TVA de 9% la paine.

Din analiza Finantelor a rezultat ca o astfel de masura ar genera un impact bugetar negativ, de 635 milioane lei (0,1% din PIB) in 2013. „Iar eu va spun ca TVA la paine va scadea, daca partenerii nostri internationali (adica FMI – n.r.) isi vor da acordul in aprilie”, a precizat Voinea la un post tv. Ministrul a uitat, se pare, ca, la cea mai recenta vizita la Bucuresti, FMI s a spus un nu hotarat scaderii TVA la paine, notează Național.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...