Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Lumea satului: oaia pentru carne dezvoltata de scdcoc reghin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor (SCDCOC) Reghin incearca obtinerea unor rase de carne avand la baza Tigaia. In acest context au loc incrucisari si selectii urmate de revenirea pe metisi tot cu o rasa de carne.

In 1994 a avut loc prima incrucisare intre rasa autohtona Tigaie si berbecii din rasa Germana de Carne cu Capul Negru, proveniti din zonele colinare ale vestului Germaniei. Acestia au fost utilizati la efectuarea montelor pentru obtinerea primei generatii de metisi F1 cu rasa Tigaie, varietatea Ruginie. De la rasa de carne Germana cu Capul Negru, s-a dorit obtinerea unei dezvoltari a regiunilor corporale, in primul rand a jigoului si extinderea seului pe toata suprafata carcasei, nu numai la baza cozii, cum se intampla la rasele noastre romanesti traditionale. In final, rezulta un miel care, dupa o perioada de ingrasare de circa 120 de zile, ajunge la greutatea de 34-40 kg, cu 18-20 kg carcasa. Asta inseamna un randament comercial de 52-53% carne.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...