Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Lumea satului: oaia pentru carne dezvoltata de scdcoc reghin

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statiunea de Cercetare, Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor (SCDCOC) Reghin incearca obtinerea unor rase de carne avand la baza Tigaia. In acest context au loc incrucisari si selectii urmate de revenirea pe metisi tot cu o rasa de carne.

In 1994 a avut loc prima incrucisare intre rasa autohtona Tigaie si berbecii din rasa Germana de Carne cu Capul Negru, proveniti din zonele colinare ale vestului Germaniei. Acestia au fost utilizati la efectuarea montelor pentru obtinerea primei generatii de metisi F1 cu rasa Tigaie, varietatea Ruginie. De la rasa de carne Germana cu Capul Negru, s-a dorit obtinerea unei dezvoltari a regiunilor corporale, in primul rand a jigoului si extinderea seului pe toata suprafata carcasei, nu numai la baza cozii, cum se intampla la rasele noastre romanesti traditionale. In final, rezulta un miel care, dupa o perioada de ingrasare de circa 120 de zile, ajunge la greutatea de 34-40 kg, cu 18-20 kg carcasa. Asta inseamna un randament comercial de 52-53% carne.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...