Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Luptă dură pentru Comisariatul pe Agricultură al C.E.

Autor: Meat MIlkjoi, 26 iunie, 2014

În aceste zile, la Bruxelles se desfășoară negocieri dure privind numirea noilor comisari europeni. Pentru România, etapa este cât se poate de importantă, având în vedere că țara noastră urmărește atât păstrarea Comisariatului pentru Agricultură, dar și menținerea lui Dacian Cioloș pe funcția de Comisar European.

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, a declarat pentru Adevărul că României îi va fi foarte greu să-l impună din nou pe Cioloş. „Să fii comisar în două mandate, se poate. Să păstrezi însă acelaşi portofoliu, mai rar. Nu este exclus să păstrăm agricultura, dar va fi greu“, a spus Mureşan pentru „Adevărul“. În plus, portofoliul Agriculturii este vizat de state mult mai influente la nivel european, cum ar fi Spania, Franţa sau Italia, ţările cu mari interese agricole.

„Candidatul care a fost capul de listă al Partidului Popular Spaniol la alegerile europene este ministrul Agriculturii din Spania. Premierul spaniol a spus că acesta va fi viitorul comisar european. Deci un ministru al Agriculturii în funcţie se va alătura Comisiei Europene. Este un contracandidat serios pentru Cioloş“, mai spune Mureşan.

Analistul politic Radu Magdin a vorbit despre viitoarea structură a Comisiei Europene (CE) şi despre condiţiile în care România îl poate păstra pe Dacian Cioloş. „Se vor schimba anumite lucruri în CE. În cele 28 de portofolii, vor exista comisari coordonatori, care se vor ocupa de domenii precum industrie, energie, cercetare, şi care vor fi râvnite de statele cele mai influente. Vor mai exista şi comisari simpli, coordonaţi. Să vedem dacă Agricultura va intra în portofoliile coordonate sau coordonatoare. Oricum, pentru Dacian Cioloş nu va fi deloc uşor. Dincolo de dorinţe, trebuie să ne facem un punctaj cu argumente puternice în favoarea sa“, a spus Magdin pentru „Adevărul“. (Mai multe, pe www.adevarul.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...