Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Macromex va exporta înghețata La Strada în Danemarca

Autor: miercuri, 25 februarie, 2015

Macromex va exporta înghețata La Strada în țări din Nordul Europei, a anunțat domnul Dan Minulescu, acela care a înființat grupul de firme pe care l-a condus mai bine de zece ani. Potrivit estimărilor, Grupul  Macromex a înregistrat la finalul anului 2014 afaceri de peste 100 mil. euro, însă, așa cum s-a anunțat ieri în revista Fabrica de Carne, Dan Minulescu a vândut zece dintre firmele sale către un grup din Danemarca şi a încheiat cu acesta un parteneriat pentru distribuţia îngheţatei La Strada în nordul Europei.

La Strada este un brand de îngheţată creat de antreprenor în 2012, încercând să atace segmentul premium. Îngheţata, produsă în Franţa, va fi vândută ca urmare a acestui parteneriat şi pe piaţa din Danemarca. Consumul de îngheţată este printre cele mai mari în ţările din nordul Europei, deşi vremea este mai rece. Spre deosebire de România, în ţările nordice se consumă îngheţată tot timpul anului, nu doar vara.

Dan Minulescu, CEO şi acţionar al Macromex, a declarat pentru ZFCorporate că piaţa daneză este una cu potenţial ridicat în următorii doi ani, după ce compania  a făcut o listare-test a produselor în magazinele unui retailer în 2014.

La finalul anului trecut, Macromex, cel mai mare distribuitor de produse congelate de pe piaţa locală, a inaugurat complexul logistic Edenia Distribution Center, amplasat în parcul industrial Reif din Câmpia Turzii.

Clădirea are o capacitate de 17.000 de paleţi, se întinde pe o suprafaţă de 6.900 de metri pătraţi şi include cel mai înalt depozit de produse congelate de tipul High-Bay din Europa, având 42 de metri înălţime şi 16 niveluri de depozitare, se arată într-un comunicat transmis de companie. Acest depozit este rezultatul unei investiţii de 17 milioane de euro.

La interior, temperatura de operare în cele mai importante zone este de minus 24 de grade Celsius. Depozitul High-Bay, primul de acest tip din România cu temperatură controlată, este operat de trei macarale automate ce deservesc non-stop cele 15.560 de spaţii de depozitare. Deşi au o greutate de 22 tone fiecare, ele pot ajunge în 30 de secunde de la un capăt la altul al High-Bay-ului, realizând 141 de curse simple într-o oră.

ANSVSA: Bilanț provizoriu al Comandamentului Estival 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 18 iulie 2019

(Comunicat) Medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat în perioada 08.07.2019 – 14.07.2019, 242 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.   Controalele au vizat: 88 de...

MADR: Bilanțul Președinției rotative a României la Consiliul UE AgriFish
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 iulie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut în data de 16 iulie 2019 o conferință de presă la sediul instituției, în cadrul căreia a prezentat rezultatele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și bilanțul programelor prioritare din agricultură.   Pe parcursul celor...