Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Macroul congelat, cel mai consumat tip de peste

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un studiu recent realizat de Compass Consulting avand ca obiect industria pestelui si a fructelor de mare din Romania arata ca macroul congelat este cel mai consumat tip de peste fiind importat si consumat sub toate formele: proaspat sau refrigerat, congelat, marinat, afumat, in conserve sau in diverse preparate din peste.

„Pe parcursul intregii perioade analizate, intre anii 2002-2004 importurile de macrou au avut cea mai mare pondere, atat cantitativa, cat si calitativa, in totalul importurilor de peste realizate de Romania: o medie de 70% din cantitatea totala de peste importat si de 59% din valoarea totala a importurilor de peste”, a aratat Alexandru Grigore, consultant Compass Consulting. Alaturi de sprot, macroul este cel mai ieftin peste congelat care poate fi cumparat din magazinele din Romania, avand un pret de vanzare de aproximativ 1,5 euro pe kilogram, iar in varianta afumata – in jur de 4,5 euro pe kilogram.

Urmatoarele specii de peste preferate de romani, cu ponderi semnificative in totalul importurilor de peste ale tarii noastre, sunt sardinele (in crestere), heringul si tonul. La capitolul conserve, cel mai ieftin este sprotul (circa 3,5 euro pe kilogram, urmat de hering (4 euro pe kilogram), ton si sardine (cu preturi intre 5 si 7 euro pe kilogram). Principala tara din care Romania a importat in cursul anului 2002 peste proaspat sau refrigerat este Bulgaria. In urmatorii ani, importurile din aceasta tara au scazut in favoarea celor din Uniunea Europeana, chiar daca pretul pestelui din Bulgaria este de sase ori mai mic decat al celui din UE.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...