Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr – activitatea de control, separat de inspectiile de stat

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta din data de 30 mai 2012, Proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia.

Noua Hotarare de Guvern aduce mai multe modificari in structura organizatorica a aparatului central al ministerului, se precizeaza intr-un comunicat al MADR.

Prin aceasta noua organigrama punem accentul, pe de o parte, pe Directia de inspectii si, pe de alta parte, pe Directia generala pentru industria alimentara. Asa cum stiti, in structura veche, acest domeniu era organizat doar la nivel de serviciu, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii rurale, Daniel Constantin, in conferinta de presa sustinuta la finalul ªedintei de Guvern.

Modificarile vizeaza urmatoarele domenii:
1. pentru o mai buna coordonare, activitatea de control se organizeaza separat de cea de inspectii de stat. Astfel, se infiinteaza Directia generala control si antifrauda, ce reuneste toate structurile de control din cadrul ministerului, si Directia Inspectii de stat, structura cu caracter pur tehnic.
2. urmare Hotararii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), activitatile din domeniul de antigrindina si crestere a precipitatiilor vor fi organizate la nivel de directie generala, in subordinea ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
3. se desfiinteaza Directia generala politici in sectorul vegetal si Directia generala politici in zootehnie si industria alimentara si se infiinteaza Directia generala politici agricole si strategii si Directia generala industrie alimentara. (TS)

CC a aprobat preluarea Frigotehnica de către Roca SA
Autor: meatmilk  /   joi, 19 iulie 2018

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Platforma ROCA SA preia companiile Frigotehnica SRL şi Eco Clima Industrial SRL.   Platforma ROCA SA, înfiinţată în anul 2017, este o platformă de investiţii şi management dedicată finanţării companiilor româneşti aflate în dificultate (financiară, de...

Smithfield Foods își extinde operațiunile în Polonia
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 19 iulie 2018

Smithfield Foods intenționează să valorifice cererea de carne de pasăre din Marea Britanie investind într-o companie de profil cu sediul în Morliny, Polonia.   Această mișcare este menită să sporească atenția Smithfield Foods asupra cărnii albe prelucrate, sectorul oferind o oportunitate de creștere a afacerilor. Compania...