Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr a diminuat numarul centrelor de vanzare a pestelui din delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Cele doua ministere, cel al Mediului si al Agriculturii, au aprobat ordinul privind functionarea punctelor de debarcare si a centrelor de prima-vanzare a pestelui din Delta Dunarii, numarul acestora fiind mai mic decat cel de anul trecut.

Astfel, din cele 39 de unitati din Delta Dunarii prevazute in actul normativ, 37 sunt puncte de debarcare si 26 centre de prima-vanzare a pestelui.

In luna februarie a acestui an, atunci cand am transmis propunerea noastra Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, am transmis un numar mai mare de centre pentru a fi autorizate. Probabil ca numarul lor s-a redus in urma controalelor efectuate de Agentie si medicii sanitar-veterinari, a declarat directorul general executiv al ARBDD, Grigore Baboianu.

La finele anului trecut, in Delta Dunarii erau autorizate 45 de puncte de debarcare, trei cherhanale si patru centre de colectare a pestelui.

Conform datelor furnizate de sefa Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), Marilena Tertis, in momentul de fata in judetul Tulcea sunt autorizate 22 de puncte de debarcare si 33 de centre de prelucrare si colectare a pestelui, printre acestea aflandu-se si unitati care functioneaza in zona de terasa a judetului.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...