Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr a diminuat numarul centrelor de vanzare a pestelui din delta

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres) Cele doua ministere, cel al Mediului si al Agriculturii, au aprobat ordinul privind functionarea punctelor de debarcare si a centrelor de prima-vanzare a pestelui din Delta Dunarii, numarul acestora fiind mai mic decat cel de anul trecut.

Astfel, din cele 39 de unitati din Delta Dunarii prevazute in actul normativ, 37 sunt puncte de debarcare si 26 centre de prima-vanzare a pestelui.

In luna februarie a acestui an, atunci cand am transmis propunerea noastra Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, am transmis un numar mai mare de centre pentru a fi autorizate. Probabil ca numarul lor s-a redus in urma controalelor efectuate de Agentie si medicii sanitar-veterinari, a declarat directorul general executiv al ARBDD, Grigore Baboianu.

La finele anului trecut, in Delta Dunarii erau autorizate 45 de puncte de debarcare, trei cherhanale si patru centre de colectare a pestelui.

Conform datelor furnizate de sefa Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), Marilena Tertis, in momentul de fata in judetul Tulcea sunt autorizate 22 de puncte de debarcare si 33 de centre de prelucrare si colectare a pestelui, printre acestea aflandu-se si unitati care functioneaza in zona de terasa a judetului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...