Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr este solicitat sa combata pescuitul ilicit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Asociatia Pescarilor Sportivi Timisoara (APST), care detine in evidente peste 5.800 de membri posesori ai permisului nominal de pescuit recreativ si sportiv, solicita Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa adopte masuri ferme de combatere a pescuitului ilicit.

APST, care a obtinut, in baza Ordinului MADR nr. 15/2011, 24 de autorizatii pentru 24 de tronsoane de apa din judetul Timis, a depus la minister un memoriu prin care atrage agentia ca in perimetrele acvatice administrate de catre Asociatie, membrii unei alte structuri neautorizate au primit permise de pescuit si produc prejudiciii atat Asociatiei cat si statului roman, prin exploatarea ilegala a habitatelor piscicole naturale.

Anul trecut membrii Asociatiei Pescarilor Banatul Timisoara au primit permise de pescuit valabile si au pescuit pe apele populate de asociatia noastra – Timis, Bega, Surduc – si pe apele neautorizate de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura. Membrii acestei asociatii au primit permise cu toate ca nu au participat la actiunea de autorizare, fara sa faca niciun efort privind depunerea documentatiei, popularile, marcarea zonelor autorizate si alte actiuni stipulate in regulament. Cerem pe aceasta cale corectarea acestei situatii care, atat noua, cat si statului ne aduce prejudicii, a declarat Dorel Lazu, directorul APST.

APST mai atrage atentia asupra demersului Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Galati de anulare in instanta a Ordinului MADR 15/2011.Solicitam ministerului sa participe prin oficiul juridic si prin avocati profesionisti la actiunea de fond de la Curtea de Apel Galati care are ca scop anularea Ordinului. Cerem pe aceasta cale respectarea legislatiei in vigoare, a precizat Dorel Lazu, vicepresedinte FNPAR.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...