Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr este solicitat sa combata pescuitul ilicit

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, Asociatia Pescarilor Sportivi Timisoara (APST), care detine in evidente peste 5.800 de membri posesori ai permisului nominal de pescuit recreativ si sportiv, solicita Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) sa adopte masuri ferme de combatere a pescuitului ilicit.

APST, care a obtinut, in baza Ordinului MADR nr. 15/2011, 24 de autorizatii pentru 24 de tronsoane de apa din judetul Timis, a depus la minister un memoriu prin care atrage agentia ca in perimetrele acvatice administrate de catre Asociatie, membrii unei alte structuri neautorizate au primit permise de pescuit si produc prejudiciii atat Asociatiei cat si statului roman, prin exploatarea ilegala a habitatelor piscicole naturale.

Anul trecut membrii Asociatiei Pescarilor Banatul Timisoara au primit permise de pescuit valabile si au pescuit pe apele populate de asociatia noastra – Timis, Bega, Surduc – si pe apele neautorizate de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura. Membrii acestei asociatii au primit permise cu toate ca nu au participat la actiunea de autorizare, fara sa faca niciun efort privind depunerea documentatiei, popularile, marcarea zonelor autorizate si alte actiuni stipulate in regulament. Cerem pe aceasta cale corectarea acestei situatii care, atat noua, cat si statului ne aduce prejudicii, a declarat Dorel Lazu, directorul APST.

APST mai atrage atentia asupra demersului Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Galati de anulare in instanta a Ordinului MADR 15/2011.Solicitam ministerului sa participe prin oficiul juridic si prin avocati profesionisti la actiunea de fond de la Curtea de Apel Galati care are ca scop anularea Ordinului. Cerem pe aceasta cale respectarea legislatiei in vigoare, a precizat Dorel Lazu, vicepresedinte FNPAR.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...