Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

MADR întocmește lista neagră a fermierilor

Autor: Meat MIlkjoi, 20 martie, 2014

(Agerpres) Fermierii care nu fac parte din categoria celor activi vor fi incluşi pe o listă neagră şi nu vor mai beneficia de plăţi directe, a declarat, miercuri, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la un seminar de specialitate.

‘Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel încât nu mai pot beneficia de plăţi directe decât acei fermieri care înregistrează şi lucrează în agricultură. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu ştiu care din Bucureşti sau din alte zone care până acum cel puţin pe pajişti, pe administrarea corectă în bune condiţii agricole şi de mediu a pajiştilor primeau aceste plăţi directe. Ne mai fiind fermieri activi, şi vom avea o listă neagră, să îi spunem aşa, de instituţii, de categorii care nu vor mai putea primi plăţile pe suprafaţă. Nu este o categorie foarte mare astfel încât să creeze probleme. Mai mult acest lucru cred că aduce avantaje pentru cei care lucrează în agricultură’, a spus Daniel Constantin.

Ministrul a precizat că lista nu este definitivată şi nici conceptul de fermier activ. ‘În momentul de faţă există un început de listă neagră, pentru că nu este definiţie nici europeană, dar statul membru poate să umple această listă neagră cu toate categoriile pe care dumneavoastră le propuneţi. Ca atare, până la sfârşitul acestui an vă invităm să ne spuneţi ce categorii vreţi să excludeţi de la plăţile directe şi vom defini în felul acesta prin negaţie ce înseamnă fermierul activ’, a explicat Daniel Constantin.

În acest moment, la APIA sunt înscrişi peste 1,1 milioane de fermieri, pentru care au fost efectuate plăţi comunitare în anul financiar 2012 – 2013.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...