Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Madr introduce un sistem de monitorizare prin satelit pentru terenuri pentru a le identifica pe cele nelucrate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu a declarat ca va introduce un sistem de monitorizare prin satelit, astfel incat cele circa 1,35-1,4 mil. de hectare de terenuri agricole nelucrate din Romania sa poata fi sanctionate, informeaza NewsIn. Suprafata totala arabila a Romaniei este de circa 9,3 milioane hectare 1, 4 milioane de hectare de teren nelucrat, iar din acest an vom avea un sistem de monitorizare prin satelit si vom sti in fiecare luna fiecare parcela nelucrata si fiecare palma de pamant. Vom introduce acea sanctiune de 400 lei pe hectar pentru terenurile nelucrate, a mentionat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Radulescu.

Acesta a mai spus ca va fi facuta o analiza concreta in ceea ce priveste oamenii in varsta, care nu mai au posibilitatea sa-si lucreze pamantul si sa-l arendeze.
„Vom face o analiza concreta acolo oamenii sunt batrani, nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul, nu au posibilitatea sa-l arendeze si nu exista o societate sa-l preia. Dupa ce am studiat toate aceste probleme, incercam sa gasim si solutia: fie va fi cumparat de Agentia Domeniilor Statului, fie vom incerca sa adunam acest teren pe suprafete mai mari si sa atragem investitori si tineri care nu au posibilitati financiare pentru a incepe o afacere”, a mai precizat Radulescu.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...