Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Madr introduce un sistem de monitorizare prin satelit pentru terenuri pentru a le identifica pe cele nelucrate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu a declarat ca va introduce un sistem de monitorizare prin satelit, astfel incat cele circa 1,35-1,4 mil. de hectare de terenuri agricole nelucrate din Romania sa poata fi sanctionate, informeaza NewsIn. Suprafata totala arabila a Romaniei este de circa 9,3 milioane hectare 1, 4 milioane de hectare de teren nelucrat, iar din acest an vom avea un sistem de monitorizare prin satelit si vom sti in fiecare luna fiecare parcela nelucrata si fiecare palma de pamant. Vom introduce acea sanctiune de 400 lei pe hectar pentru terenurile nelucrate, a mentionat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Adrian Radulescu.

Acesta a mai spus ca va fi facuta o analiza concreta in ceea ce priveste oamenii in varsta, care nu mai au posibilitatea sa-si lucreze pamantul si sa-l arendeze.
„Vom face o analiza concreta acolo oamenii sunt batrani, nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul, nu au posibilitatea sa-l arendeze si nu exista o societate sa-l preia. Dupa ce am studiat toate aceste probleme, incercam sa gasim si solutia: fie va fi cumparat de Agentia Domeniilor Statului, fie vom incerca sa adunam acest teren pe suprafete mai mari si sa atragem investitori si tineri care nu au posibilitati financiare pentru a incepe o afacere”, a mai precizat Radulescu.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...